https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2022

Splash it!

Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα chipotle, πάστα Aji Amarillo, μελάνι σουπιάς και crumble μαύρου σκόρδου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με τη ready sauce chipotle.
2
Τις περνάμε από μεταλλικά σουβλάκια και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
3
Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, την πάστα Aji Amarillo, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
4
Έπειτα περνάμε από μίξερ και από ψιλή σίτα.
5
Προσθέτουμε το χυμό lime και διορθώνουμε στο αλάτι.
6
Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη bisque μαζί με 100 γραμμάρια νερό και το μελάνι σουπιάς, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
7
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών και προσθέτουμε ζεστό νερό, αφήνουμε για 5’ να ενυδατωθεί το μείγμα και έπειτα σουρώνουμε.
8
Προσθέτουμε αλάτι και χυμό lime.
9
Για το σερβίρισμα τοποθετούμε τις δύο σάλτσες στο πιάτο, από πάνω το σουβλάκι γαρίδας και την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών.
10
Τέλος γαρνίρουμε με το gomasio θαλασσινών και το crumble μαύρου σκόρδου.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE