https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Δεκέμβριος 2019

Φιλέτο Wellington με σάλτσα άγριων φρούτων

Φιλέτο Wellington με μείγμα μανιταριών, μους κοτόπουλο, σάλτσα άγριων φρούτων και σάλτσα μανιταριών συνοδεύονται από πατάτες κονφί και πλιγούρι

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon12h
εκτελεσηdot icon13h & 30m
μεριδεςdot icon6

υλικα

εκτελεση

Για το ρολό
1
Σ’ ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε το κραμβέλαιο και σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει καλά.
2
Αποσύρουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3
Σ’ ένα μίξερ τοποθετούμε την ποικιλία 8 είδη μανιταριών μαζί με την σκούρα ταρτουφάτα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά αφού πρώτα σβήσουμε με λευκό κρασί.
5
Σ’ ένα μίξερ τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο, το ασπράδι αυγού και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή μιας αφράτης μους.
6
Στη συνέχεια ομογενοποιούμε τη μους με το μείγμα μανιταριών.
7
Απλώνουμε μια μεμβράνη στον πάγκο και απλώνουμε επάνω τις φέτες προσούτο χωρίς κενό μεταξύ τους.
8
Απλώνουμε πάνω στις φέτες προσούτο το μείγμα μανιταριών.
9
Τοποθετούμε στο κέντρο το μοσχαρίσιο φιλέτο και το τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σφιχτό ρολό.
10
Τοποθετούμε στο ψυγείο ιδανικά για 8 – 10 ώρες.
11
Έπειτα, τυλίγουμε το ρόλο με τη σφολιάτα.
12
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε για 25 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για τις πατάτες κονφί
1
Καρυκεύουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι και vadouvan και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί προσθέτοντας το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου.
2
Ψήνουμε στους 120 – 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Για το πλιγούρι
1
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με βραστό νερό.
2
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.
3
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα άγριων φρούτων
1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Για τη σάλτσα μανιταριών
1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε τη σάλτσα gravy.
2
Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
3
Τέλος προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
alt

περισσοτερες συνταγες

recipe's featured image
our recipes
κυρίως30m

Νοέμβριος 2019

Pancakes Elvis style

Pancakes με chutney μπανάνας, σάλτσα φυστικοβούτυρου με Dulce de leche, πέρλες σφένδαμο και τραγανό μπέικον

read recipe icon

διαβαστε τη συνταγη

recipe's featured image
our recipes
κυρίως6h & 15m

Οκτώβριος 2019

Χοιρινά spare ribs με σαλάτα coleslaw

Χοιρινά spare ribs με gravy smoked barbeque sauce, σαλάτα coleslaw με μαρμελάδα κρεμμυδιού και μαγιονέζα mint & rosemary

read recipe icon

διαβαστε τη συνταγη

recipe's featured image
our recipes
κυρίως6h & 30m

Σεπτέμβριος 2019

Παλαιωμένο ριζότο, κρέμα σπαράγγι & χειροποίητο καπνιστό ψαρονέφρι

Ριζότο 12μηνης ωρίμανσης με καπνιστό ψαρονέφρι, κρέμα σπαράγγι και παρμεζάνας, κρέμα μαύρου σκόρδου και καρπάτσιο τρούφας

read recipe icon

διαβαστε τη συνταγη

recipe's featured image
our recipes
κυρίως35m

Αύγουστος 2019

Μια διαφορετική χωριάτικη

Χωριάτικη σαλάτα με κόκκινα και κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια, λάδι ρίγανης, πίκλα κρεμμυδιού και μαρμελάδα ελαιόλαδου

read recipe icon

διαβαστε τη συνταγη

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE