https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2019

Μια διαφορετική χωριάτικη

Χωριάτικη σαλάτα με κόκκινα και κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια, λάδι ρίγανης, πίκλα κρεμμυδιού και μαρμελάδα ελαιόλαδου

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το dressing
1
Πολτοποιούμε την τομάτα san marzano μαζί με τις 2 πράσινες πιπεριές, 1 αγγούρι κι 1 κρεμμυδάκι εσαλότ.
2
Αφήνουμε το μείγμα σε σίτα να στραγγίζει ώστε να κρατήσουμε τα υγρά.
3
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα υγρά που κρατήσαμε με το ξύδι τομάτας, το λάδι τσίλι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
4
Διορθώνουμε αλάτι & πιπέρι.
Για το λάδι ρίγανης
1
Μπλανσάρουμε τη φρέσκια ρίγανη και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2
Χτυπάμε στο blender το λάδι κουκουτσιού με τη φρέσκια ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για την πίκλα κρεμμυδιού
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια εσαλότ σε λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι εσαλότ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει βράση.
3
Σε ένα σκεύος αφήνουμε το μείγμα με το ξύδι να κρυώσει και ενώνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
Για το σερβίρισμα
1
Κόβουμε όλα μας τα υλικά και τα τοποθετούμε στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε.
2
Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ελαιόλαδου στο πιάτο.
3
Προσθέτουμε το dressing, γαρνίρουμε με σπόρους ελιάς και σερβίρουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE