https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Αύγουστος 2019

Μια διαφορετική χωριάτικη

Χωριάτικη σαλάτα με κόκκινα και κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια, λάδι ρίγανης, πίκλα κρεμμυδιού και μαρμελάδα ελαιόλαδου

κατηγοριαdot iconορεκτικό
προετοιμασιαdot icon30m
εκτελεσηdot icon35m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για το dressing
1
Πολτοποιούμε την τομάτα san marzano μαζί με τις 2 πράσινες πιπεριές, 1 αγγούρι κι 1 κρεμμυδάκι εσαλότ.
2
Αφήνουμε το μείγμα σε σίτα να στραγγίζει ώστε να κρατήσουμε τα υγρά.
3
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα υγρά που κρατήσαμε με το ξύδι τομάτας, το λάδι τσίλι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
4
Διορθώνουμε αλάτι & πιπέρι.
Για το λάδι ρίγανης
1
Μπλανσάρουμε τη φρέσκια ρίγανη και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2
Χτυπάμε στο blender το λάδι κουκουτσιού με τη φρέσκια ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για την πίκλα κρεμμυδιού
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια εσαλότ σε λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι εσαλότ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει βράση.
3
Σε ένα σκεύος αφήνουμε το μείγμα με το ξύδι να κρυώσει και ενώνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
Για το σερβίρισμα
1
Κόβουμε όλα μας τα υλικά και τα τοποθετούμε στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε.
2
Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ελαιόλαδου στο πιάτο.
3
Προσθέτουμε το dressing, γαρνίρουμε με σπόρους ελιάς και σερβίρουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE