https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2019

Παλαιωμένο ριζότο, κρέμα σπαράγγι & χειροποίητο καπνιστό ψαρονέφρι

Ριζότο 12μηνης ωρίμανσης με καπνιστό ψαρονέφρι, κρέμα σπαράγγι και παρμεζάνας, κρέμα μαύρου σκόρδου και καρπάτσιο τρούφας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια6h
εκτελεση6h & 30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το καπνιστό ψαρονέφρι
1
Δημιουργούμε ένα μείγμα με τη ζάχαρη, το καπνιστό αλάτι και την καπνιστή πάπρικα.
2
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα ψαρονέφρια, τα σκεπάζουμε με το μείγμα και τα αφήνουμε για 6 ώρες
3
Ξεπλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί
4
Μαρινάρουμε με τη μαρινάτα ginger, lemon, chili
5
Ψήνουμε στους 60 βαθμούς για 2 ώρες περίπου
6
Κόβουμε σε λεπτές φέτες αφότου κρυώσει.
Για το ρύζι & την κρέμα
1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί κι αυτό
2
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κότας σε δόσεις
3
Προσθέτουμε την κρέμα σπαράγγι με την κρέμα παρμεζάνας
4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα για να χυλώσει. Διορθώνουμε στο αλατοπίπερο.
5
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα σπαράγγια, καπνιστό ψαρονέφρι, κρέμα μαύρου σκόρδου, πέρλες με άρωμα λεμόνι, καρπάτσιο τρούφας και φρέσκο πιπέρι
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE