https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2022

Green Easter

Μια vegan πασχαλινή πρόταση με καρυκευμένη σελινόριζα και orecchiette με κρέμα τσουκνίδα και πέστο αγριομάραθου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια10h
εκτελεση10h & 15m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα κι έπειτα την καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, λάδι κάνναβης και το καρύκευμα Βουργουνδίας.
2
Την τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 ώρες και 20 λεπτά περίπου.
3
Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαρμελάδα μαύρου σκόρδου και τη σάλτσα pulled pork και αναμειγνύουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε το γλάσο με το οποίο αλείφουμε τη σελινόριζα ανά τακτά διαστήματα έτσι ώστε να μελώσει εξωτερικά.
4
Σ’ ένα σκεύος τοποθετούμε τη μαρινάτα mint & rosemary, την κρέμα τσουκνίδας και το πέστο αγριομάραθου και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά orecchiette και τα βράζουμε για 7 λεπτά περίπου.
6
Όταν είναι έτοιμα τα αναμειγνύουμε με το μείγμα mint & rosemary, κρέμα τσουκνίδα και πέστο αγριομάραθου.
7
Μόλις η σελινόριζα είναι έτοιμη, κάνουμε μια τομή στο επάνω μέρος, τοποθετούμε μέσα της το πράσο και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά.
8
Σερβίρουμε γαρνίροντας με friarielli, crumble μαύρου σκόρδου, τραγανό αρακά, crumble θυμάρι-μέλι και αγκιναράκι rustico.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE