https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιανουάριος 2022

In the forest

Mafaldine με σάλτσα μανιταριών, καραμελωμένα μανιτάρια και crumble από ψίχουλα ψωμιού με βούτυρο τρούφας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για τα καραμελωμένα μανιτάρια
1
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε τα φρέσκα μανιτάρια κ τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
2
Έπειτα, προσθέτουμε το Aceto balsamico με τρούφα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
3
Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μανιτάρια.
4
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
Για το crumble από ψίχουλα ψωμιού
1
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο τρούφας και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα ψίχουλα ψωμιού και το πανάρισμα Mozaic μέχρι να γίνει ένα τραγανό crumble ψωμιού.
Για τα ζυμαρικά
1
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Έπειτα, αφαιρούμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε την φωτιά για να βράσει το νερό που έχει πάρει χρώμα και γεύση από τα μανιτάρια.
3
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 περίπου λεπτά.
4
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε τη σάλτσα μανιταριών, τα μανιτάρια Famigliola τα αφυδατωμένα μανιτάρια και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
5
Μαγειρεύουμε την σάλτσα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα.
6
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας ακόμη και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει.
7
Διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε season pepper μανιτάρια και φρέσκο θυμάρι.
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα μανιτάρια και το crumble από ψίχουλα ψωμιού.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE