https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2020

Hummus di mare

Πλοκάμια χταποδιού με σάλτσα από σιρόπι σταφυλιού και ξύδι Pedro Ximenez και hummus di mare

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 10m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα πλοκάμια από το χταπόδι μαζί με τη μαρινάτα Japanese flower και σε χαμηλή φωτιά τα μαγειρεύουμε για μιάμιση με δυο ώρες περίπου.
2
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το σιρόπι σταφυλιού και το ξύδι Pedro Ximenez και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να δένουν και να δημιουργείται ένα παχύρρευστο γλάσο. Με αυτό γλασάρουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι όταν είναι έτοιμα.
3
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χούμους, το hummus di mare (αντζούγια φουντούκι), το spicemix del mondo Medina, το φυσικό χυμό λεμονιού, το λάδι από φουντούκι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα.
4
Για τα ρεβύθια τουρσί, σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 30 ml Pedro Χimenez, 30 ml σιρόπι σταφυλιού, αλάτι και λίγο ζάχαρη.
5
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μισά βρασμένα ρεβύθια και σβήνουμε την φωτιά.
6
Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
7
Για τα τηγανητά ρεβύθια, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα βρασμένα ρεβύθια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
8
Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE