https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιανουάριος 2021

Jack-O-Lantern

Σούπα γλυκοκολοκύθας συνδυάζεται απόλυτα με seaweed bacon και αραντσίνι με 8 είδη μανιταριών

κατηγοριαdot iconσούπα
προετοιμασιαdot icon30m
εκτελεσηdot icon45m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για τη σούπα
1
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την κολοκύθα και την πάστα σκόρδου.
2
Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
3
Τα μαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου.
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, το Vadouvan, το φυσικό χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελούδινη υφή η σούπα.
Για τα Αραντσίνι
1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι και προσθέτουμε τα 8 είδη μανιταριών ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.
2
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 500 ml νερό.
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να “πιει” το νερό το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και δεν έχει σχεδόν καθόλου υγρασία στην κατσαρόλα προσθέτουμε την παρμεζάνα το La Spezia, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
4
Μετά το απλώνουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα πλάθουμε σε μπάλες των 50 gr και τις πανάρουμε με τον γνωστό τρόπο ( αλεύρι, αυγό, πανάδα-πανάρισμα Stroganoff).
5
Τηγανίζουμε τα αραντσίνι μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα. Τέλος, σε μέτριο προς δυνατό λάδι τηγανίζουμε το seaweed bacon για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν τραγανά
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε την σούπα, από πάνω τοποθετούμε τα αραντσίνι στην μέση, το seaweed bacon, κολοκυθόσπορους και τέλος το λάδι από σπόρους κολοκύθας.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE