https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2021

The ultimate bread basket

Ποιός είπε οτι τα κουβέρ πρέπει να είναι βαρετά?

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια13h
εκτελεση14h
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Χωριάτικο ψωμί με πράσινο σιτάρι και κινόα
1
Για το ψωμί:
2
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, το Galangal, το αλάτι και το πράσινο σιτάρι και ανακατέψτε.
3
Στο σκεύος που κρατήσαμε το νερό, προσθέτουμε τη μαγιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή και υδαρής ζύμη.
5
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ωριμάσει για 12 ώρες.
6
Μετά από 12 ώρες, απλώστε τη ζύμη στον πάγκο με λίγο αλεύρι και διπλώστε την σταυρωτά, ώστε να δημιουργηθούν φουσκάλες κατά το ψήσιμο.
7
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
8
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς, αφού βάλετε μέσα ένα κύπελλο με το καπάκι του.
9
Τοποθετήστε τη ζύμη στο καυτό κέλυφος, βρέξτε την με λίγο νερό και ρίξτε την κινόα σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού.
10
Ψήστε για 45 λεπτά με το καπάκι κλειστό και για άλλα 15 λεπτά χωρίς το καπάκι.
11
Μόλις βγάλουμε το ψωμί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν το κόψουμε.
12
Για το συνοδευτικό πιάτο:
13
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
14
Προσθέτουμε 200 γραμμάρια μαύρες φακές Beluga. Τις σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια τις καλύπτετε με νερό.
15
Μόλις οι φακές «πιουν» όλα τα υγρά και μαλακώσουν, χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
16
Αν χρειαστεί, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λάδι λευκής τρούφας και λίγο νερό.
17
Προσθέστε λάδι τσίλι από πάνω και σερβίρετε το πιάτο.
Ψωμί με σπιρουλίνα και chia
1
Για το ψωμί:
2
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατέψτε τα.
3
Στην κατσαρόλα με το νερό, προσθέστε τη μαγιά και τη σπιρουλίνα ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να λιώσει η σπιρουλίνα. Το νερό θα αποκτήσει ένα σκούρο πράσινο χρώμα.
4
Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο στο αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να δημιουργηθεί κάποια μαλακή ζύμη.
5
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει για 6 ώρες.
6
Μετά από 6 ώρες, τοποθετήστε τη ζύμη στον πάγκο και με λίγο αλεύρι ζυμώστε την καλά για 5 λεπτά.
7
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και τοποθετήστε την σε δύο μακρόστενες και στενές φόρμες που έχουν λαδωθεί ελαφρά.
8
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
10
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει και βγάλτε το από τη φόρμα.
11
Για το συνοδευτικό πιάτο:
12
Προσθέστε σε ένα μπολ 1 κρόκο αυγού, το πέστο Cetarese, το hummus di mare, τις αντζούγιες με λεμόνι και κάπαρη, μια κουταλιά μουστάρδα Dijon και χτυπήστε τα με ένα μπλέντερ χειρός.
13
Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να μοιάζει με σκούρα μαγιονέζα.
Μεσογειακή focaccia
1
Για το ψωμί:
2
Σε ένα μπολ προσθέστε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα.
3
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά.
4
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
5
Μετά από μία ώρα, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαμαρίνα. Την απλώνουμε απλώνοντας ελαιόλαδο με τα δάχτυλά μας.
6
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
7
Τέλος, τοποθετούμε τα ντοματίνια, το πέστο βασιλικού, το Fleur de sel και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
8
Αφήνουμε το Focaccia να κρυώσει και τοποθετούμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού.
9
Για το συνοδευτικό πιάτο:
10
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενή.
Μπριός με καβουρδισμένη καρύδα και φιστίκια
1
Για το ψωμί:
2
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα.
3
Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το λάδι κανόλα με γεύση βουτύρου. Τα ανακατεύετε και τα πλάθετε με το χέρι σας μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
5
Μετά από 10 ώρες, μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο και με λίγο αλεύρι τη ζυμώνετε και τη χωρίζετε σε 12 ίσα μέρη.
6
Σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 10 ώρες.
7
Απλώστε αλεύρι και βούτυρο σε 2 ταψιά και βάλτε 6 μπαλάκια σε κάθε ταψί.
8
Σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
9
Μετά από μία ώρα, αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο καρύδι και το καρύδι φιστικιού καθώς και με το fleur de sel.
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
11
Για το συνοδευτικό πιάτο:
12
Σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τη σάλτσα Satay, το έλαιο κανόλα με γεύση βουτύρου, το φυστικέλαιο και το καρυκευμένο καρύδας και φυστικιών.
13
Χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιογενή.
14
Βάλτε τα σε μια συρρικνωμένη μεμβράνη και τυλίξτε τα σε σχήμα καραμέλας. Στη συνέχεια, βάλτε τα στο ψυγείο για μία ώρα.
15
Ξετυλίξτε τα και κόψτε τα σε φέτες.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE