https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2020

Trevisano

Ριζότο με κρέμα κόκκινου ροδάκινου και 5 τυριών σερβιρισμένο με σπεκ, gorgonzola και λάδι καρυδιού

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση25m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο κ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
2
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε και το ρύζι vialone nano και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
3
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό κοτόπουλο.
4
Όταν έχουμε ρίξει λίγο πάνω από το μισό ζωμό προσθέτουμε την κρέμα κόκκινου ραδικιού και την κρέμα 5 τυριά. Έπειτα, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό.
5
Μόλις τελειώσουμε τον ζωμό και έχει μαγειρευτεί το ρύζι τραβάμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ριζότο.
6
Ψήνουμε το Σπεκ στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
7
Σερβίρουμε το ριζότο και από πάνω τοποθετούμε την Gorgonzola, το καρύδι, το Σπεκ και τα φιλέτα πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι από καρύδι και το Fruit pepper πορτοκάλι.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE