https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Μάιος 2025

Η μοναξιά της Αγκινάρας

Ενα κρύο ορεκτικό με παναρισμένη αγκινάρα, φακές beluga και καπνιστό χέλι.

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση40m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε τις αγκινάρες με το spice oil lemon - green pepper μέχρι τον βλαστό και έπειτα τις πανάρουμε με το crumble θυμάρι - μέλι.
2
Χτυπάμε την κρέμα αγκινάρας στο μίξερ και την τοποθετούμε σε ένα σιφον με δύο αμπούλες.
3
Βράζουμε τις φακές beluga για 30 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό και χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Επειτα τις σουρώνουμε, μαριναρουμε με το υπόλοιπο spice oil lemon - green pepper και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σε ροζ ξύδι κομμένα στην μέση.
4
Κόβουμε το χέλι σε κομμάτια και το καίμε με το φλόγιστρο για να απελευθερωθεί το άρωμα του και τοποθετούμε την κρέμα 5 τυριά σε ενα μπιμπερό.
5
Σερβίρουμε τοποθετώντας τον αφρό από το σιφον στο κέντρο του πιάτου. Επάνω του τοποθετούμε την παναρισμενη αγκινάρα και γύρω γύρω την σαλάτα της φακής και κομμάτια απο το καπνιστό χέλι. Στολίζουμε με ντοτ από την κρέμα 5 τυριά και απολαμβάνουμε.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of first sponsorImage of second sponsor

Ευχαριστούμε,

τις εταιρείες Kitch&bar και Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE