https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2021

Ring of Asia

Σούπα κάρυ με κρέμα τόφου, γάλα καρύδας, τραγανό ρύζι και τραγανές, μαριναρισμένες γλυκοπατάτες.

κατηγοριασούπα
προετοιμασια45m
εκτελεση1h & 5m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
2
Προσθέτουμε 1 κιλό γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες και τις σοτάρουμε και αυτές.
3
Προσθέτουμε το καρύκευμα Vadouvan και το γάλα καρύδας.
4
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
5
Προσθέτουμε το κόκκινο ταϊλανδέζικο κάρυ και το λάδι καρύδας. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
6
Διορθώνουμε στη γεύση.
7
Κόβουμε τα 500 gr γλυκοπατάτες σε κύβους και τα μαρινάρουμε με τη μαρινάτα ginger, lemon & chilli.
8
Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
9
Σερβίρουμε τη σούπα κάρυ στο κέντρο αφού έχουμε δημιουργήσει ένα στεφάνι με την ψητή γλυκοπατάτα, το τραγανό ρύζι, και την κρέμα τόφου. Τέλος βάζουμε λίγο φρέσκο γάλα καρύδας.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE