https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2024

Και τον Αύγουστο… Κολιός

Αυγουστιάτικος Κολιός σε ζεστή σάλτσα Creamy Cajun, spice oil καπνιστή πάπρικα – jalapeno και πράσινο chimichurri

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση40m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Αφού καθαρίσουμε και φιλεταρουμε τον κολιό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 15’ έτσι ώστε να σφίξει η σάρκα του.
2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού με το Βurgundy (Mediterranean, France). Μόλις αυτό αρωματιστεί, αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και σουρώνουμε σε διπλό τούλι έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό το αρωματικο λάδι.
3
Τοποθετούμε το ξύδι από το kaffir lime και την xanthan gum σε ένα μπώλ και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ εως ότου σφίξει. Στην συνέχεια τοποθετούμε σε μπιμπερό.
4
Ζεσταίνουμε την creamy Cajun σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το αρωματικό λάδι και το spice oil καπνιστή πάπρικα – χαλαπένο, ανακατεύουμε ελαφρώς και τοποθετούμε στο πιάτο.
5
Βγάζουμε τον κολιό από το ψυγείο και τον αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο grill για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και στην συνέχεια προσθέτουμε το πράσινο chimichuri, το τραγανό φαγόπυρο, την τραγανή κάπαρη και το ξύδι από kaffir lime και σερβίρουμε το ψάρι πάνω στην ζεστή σάλτσα.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE