https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2024

Κίτρινη Θάλασσα

Χτένια με μέλι jalapeno σε σάλτσα απο κρέμα σαφράν και mezze pacherri με μελάνι σουπιάς

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα mezze paccheri με μελάνι σουπιάς για περίπου 7 λεπτά.
2
Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι μαζί με την bisque και το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν.
3
Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα σαφράν μαζί με τον χυμό lime μέχρι το μείγμα να πάρει λεία μορφή. Ζεσταίνουμε και τοποθετούμε στην βάση του πιάτου.
4
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και σοτάρουμε τα χτένια για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα και προσθέτουμε αλάτι, το μέλι jalapeño και τα kororima seeds.
5
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το sea plankton emulsion, το αλεύρι, το ηλιέλαιο και το νερό και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
6
Προσθέτουμε μια κουτάλια από το μείγμα σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις φύγει όλη η υγρασία και σχηματιστεί το tuile αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
7
Σε φλατ πιάτα τοποθετούμε στην βάση την κρέμα σαφράν. Μοιράζουμε τα χτένια και τα mezze paccheri με μελάνι σουπιάς και τέλος διακοσμούμε με κομμάτια από το tuile και το χαβιάρι μαύρου σκόρδου.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE