https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2018

Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο

Κεφτεδάκια από κουνέλι και ριζότο γλυκολοκύθας με φασκόμηλο

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση25m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το ριζότο
1
Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά.
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
3
Σβήνουμε με λευκό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το ρύζι όλο το ζωμό.
5
Μόλις το ριζότο έχει πάρει όλο το ζωμό και είναι στη μορφή που πρέπει, προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, το σχοινόπρασο, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι και δένουμε με την παρμεζάνα και το βούτυρο εκτός φωτιάς έτσι ώστε να έχει κρεμώδης υφή.
6
Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με την κρέμα φασκόμηλο, για περισσότερη ένταση, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τα κεφτεδάκια από κουνέλι
1
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά
2
μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα
3
αφράτο και δεμένο έτσι ώστε να μπορεί να πλάθεται.
4
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
5
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος περίπου 30 γραμμαρίων το καθένα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE