https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2017

Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο

Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 5m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για την πάπια
1
Καρυκεύουμε την πάπια με το chinese five spices mix και με το μπλε αλάτι Περσίας.
2
Την τοποθετούμε σ’ ένα ταψί κ προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστεί η πάπια.
3
Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75 βαθμούς.
4
Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι και τη σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από τη μεριά του δέρματος μέχρι να γίνει τραγανό.
5
Τέλος, κόβουμε τα στήθη στη μέση για να τα σερβίρουμε.
Για τον πουρέ κάστανο
1
Τοποθετούμε τα κάστανα μαζί με λίγα από τα υγρά τους, την κρέμα γάλακτος και 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη στο θερμομίξ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στους 90 βαθμούς μέχρι να σχηματιστεί ένας βελούδινος πουρές.
2
Καρυκεύουμε με chinese five spices mix και αλάτι Περσίας.
Για τη σάλτσα πόρτο
1
Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, το πόρτο και την gravy sauce σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να πέσει στο μισό περίπου.
Για τη Fregola Sarda piccola
1
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε μαζί με ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό σε δόσεις μέχρι να μαλακώσει.
2
Έπειτα την κρυώνουμε απλώνοντας την σε ένα ταψί.
3
Στη συνέχεια την τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανή.
4
Τέλος προσθέτουμε αλάτι Περσίας και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
1
Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κύβους, διακοσμούμε προσθέτοντας και cacao pepper και σερβίρουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE