Φεβρουάριος 2018
Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά
Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
1
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το wok να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
2
Μόλις κάψει καλά, ξεκινάμε το σοτάρισμα ξεκινώντας από το κοτόπουλο και τα καρότα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
3
Μόλις το κοτόπουλο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη wokpaste Bali και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
4
Έπειτα, προσθέτουμε τη Worcester sauce και το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σάλτσα.
5
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
6
Διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα golden mushrooms και το gomasio κλασικό.
7
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με άφθονο νερό έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο άμυλο και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
8
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, βούτυρο, λευκό ξύδι balsamico, αλάτι, πιπέρι μαύρο “lampong”) εκτός του νερού και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
9
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
10
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
11
Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφριά να ξεκολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού μεταξύ τους.
12
Σερβίρουμε!

περισσοτερες συνταγες
our recipes
κυρίως•20m
Ιανουάριος 2018
Spaghetti pesto Cetarese
Spaghetti pesto Cetarese
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•25m
Ιανουάριος 2018
American steak sandwich
American steak sandwich
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•2h & 5m
Δεκέμβριος 2017
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο
Πάπια κονφί με πουρέ κάστανο και σάλτσα πόρτο
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•20m
Οκτώβριος 2017
Spaghetti alla Chitarra με θαλασσινά
Spaghetti alla Chitarra με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι και πέστο Cetarese
διαβαστε τη συνταγη