https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2018

Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά

Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το wok να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
2
Μόλις κάψει καλά, ξεκινάμε το σοτάρισμα ξεκινώντας από το κοτόπουλο και τα καρότα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
3
Μόλις το κοτόπουλο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη wokpaste Bali και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
4
Έπειτα, προσθέτουμε τη Worcester sauce και το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σάλτσα.
5
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
6
Διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα golden mushrooms και το gomasio κλασικό.
7
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με άφθονο νερό έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο άμυλο και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
8
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, βούτυρο, λευκό ξύδι balsamico, αλάτι, πιπέρι μαύρο “lampong”) εκτός του νερού και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
9
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
10
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
11
Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφριά να ξεκολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού μεταξύ τους.
12
Σερβίρουμε!
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE