https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιανουάριος 2024

The purple forest

Ριζότο με κόκκινο λάχανο, πέπλο απο ξύδι φραμπουάζ, dots απο κρέμα 5 τυριών και πέρλες balsamico di Modena

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε το vialone nano και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγο.
2
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σε δόσεις ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις ρίξουμε όλο τον ζωμό και αρχίσει να χυλώνει το ρύζι προσθέτουμε την κρέμα viola, την κρέμα 5 τυριά (50γρ) και ανακατεύουμε καλά.
3
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να χυλώσει το ριζότο. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
4
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ξύδι φραμπουάζ και το verbena και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να πάρει βρασμό. Προσθέτουμε το gellan gum και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
5
Περνάμε από σίτα και τοποθετούμε το ξύδι σε ταψί με slim pad και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Τέλος, κόβουμε με κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα.
6
Σερβίρουμε το ριζότο, τοποθετούμε το πέπλο από ξύδι φραμπουάζ και τις πέρλες balsamico di Modena, dots από την κρέμα 5 τυριά (40γρ) και γαρνίρουμε με τραγανό φραμπουάζ freeze dry.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE