https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιούλιος 2025

Μαγεμένο Πέλαγος

Αχνιστά μύδια με πικάντικες νότες από nduja, βότανα, friarielli και σάλτσα πράσινης μουστάρδας.

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αυτή κάψει καλά, προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με καπάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.
2
Στην συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα πράσινης μουστάρδας και ανακατεύουμε απαλά.
3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε την κρέμα nduja σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη seafood sauce και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το Spicemix del mondo Peru και ανακατεύουμε καλά.
4
Τοποθετούμε την σάλτσα με την κρέμα nduja και την seafood sauce στον πάτο του πιάτου. Συμπληρώνουμε με λίγη από την κρέμα friarielli, μοιράζουμε ομοιόμορφα τα μύδια στο πιάτο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τραγανές φέτες χωριάτικου ψωμιού, ιδανικά ελαφρώς ψημένες ή στη σχάρα.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of first sponsorImage of second sponsor

Ευχαριστούμε,

τις εταιρείες Costos S.A. και Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE