https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιούνιος 2025

Squid Pro Quo

Σουβλάκι απο καλαμάρι, μαριναρισμένο με curry και mango σε δροσερή σάλτσα με απαλές νότες απο καρύδα και λάιμ.

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το καλαμάρι με καρύκευμα κάρυ - μάνγκο και αφού το κόψουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, συνεχίζουμε κόβωντας το μάνγκο κατα τον ίδιο τρόπο.
2
Περνάμε τα κομμάτια εναλλάξ στα σουβλάκια και ψήνουμε σε δυνατή προς μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
3
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το πράσινο καρυ, το πιπέρι πράσινο σε άλμη, την πάστα πλαγκτόν, το λάδι απο καρύδα, τον φυσικό χυμό lime και το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να παίζει. Στην συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και χτυπάμε σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
4
Αναμειγνύουμε την σάλτσα Chimichurri (πράσινο) με το sea curry και με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα προσεκτικά πάνω από τα σουβλάκια.
5
Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας την σάλτσα στον πάτο του πιάτου και τα σουβλάκια απο επάνω. Τελειώνουμε πασπαλίζωντας τα σουβλάκια με σουσάμι yuzu και στολίζουμε με βρώσιμα λουλούδια.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of first sponsorImage of second sponsor

Ευχαριστούμε,

τις εταιρείες Costos S.A. και Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE