https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2023

Mama's heirloom

Mια τούρτα με στρώσεις απο κρέμα κάστανο και πεκάν, αγριοκέρασα και σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας

κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια3h
εκτελεση3h & 20m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε 2 μπεν μαρί τοποθετούμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος ίση ποσότητα στο καθένα, στη συνέχεια προσθέτουμε στο ένα την λευκή σοκολάτα και τη κρέμα κάστανο.
2
Στην άλλη προσθέτουμε την κουβερτούρα και την κρέμα πεκάν μόλις λιώσουν καλά οι σοκολάτες χτυπάμε το κάθε μείγμα ξεχωριστά με ραβδομπλέντερ και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα.
4
Ενώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το corn flour, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5
Τέλος, προσθέτουμε το τρίμα από τα tonka beans.
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25’.
7
Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ενώ το περιχύνουμε με το σιρόπι μήλου.
8
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι καλά το κόβουμε οριζόντια σε 3 κομμάτια.
9
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τις δυο κρέμες.
10
Στο τελικό στρώμα γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κάστανα, τα αγριοκέρασα και τις σφαίρες αλμυρού βουτύρου – καραμέλας.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE