Μάιος 2019
Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout
Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout
κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 10m
μεριδες6
υλικα
εκτελεση
1
Σε δύο κατσαρόλες ζεστάνουμε από 500 ml γάλα.
2
Στη μία προσθέτουμε την πάστα πράσινου κάρυ και στην άλλη το καρύκευμα ras el hanout.
3
Μόλις πάρουν βράση, βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μισό φακελάκι πανακότα στη μια κατσαρόλα και μισό φακελάκι στην άλλη.
4
Ανακατεύουμε καλά με ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθεί το κάθε μείγμα.
5
Σ’ έναν δίσκο τοποθετούμε 3-4 στρογγυλά τσέρκια και τα γεμίζουμε μέχρι την μέση με ένα από τα δύο μείγματα.
6
Τοποθετούμε το δίσκο στην κατάψυξη για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω το άλλο μείγμα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για αλλά 30 λεπτά.
7
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την κρέμα φυστικιού και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8
Βγάζουμε το δίσκο με τις πανακότες από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε προσεκτικά έτσι ώστε να έχουν δύο στρώσεις με δύο διαφορετικά χρώματα οι πανακότες.
9
Προσθέτουμε από επάνω την κρέμα φυστικιού και τις πέρλες μύρτιλο και καρυκεύουμε με το cacao pepper μπαχάρι βατόμουρο.
10
Σερβίρουμε και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

περισσοτερες συνταγες

our recipes
επιδόρπιο•4h
Απρίλιος 2019
Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας
Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•45m
Απρίλιος 2019
Τζιγεροσαρμάδες με πικάντικη σάλτσα & γιαούρτι
Τζιγεροσαρμάδες με πικάντικη σάλτσα & γιαούρτι
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•20m
Μάρτιος 2019
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ
Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•1h & 10m
Φεβρουάριος 2019
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο
Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο
διαβαστε τη συνταγη