https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2019

Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout

Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout

κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 10m
μεριδες6

υλικα

εκτελεση

1
Σε δύο κατσαρόλες ζεστάνουμε από 500 ml γάλα.
2
Στη μία προσθέτουμε την πάστα πράσινου κάρυ και στην άλλη το καρύκευμα ras el hanout.
3
Μόλις πάρουν βράση, βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μισό φακελάκι πανακότα στη μια κατσαρόλα και μισό φακελάκι στην άλλη.
4
Ανακατεύουμε καλά με ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθεί το κάθε μείγμα.
5
Σ’ έναν δίσκο τοποθετούμε 3-4 στρογγυλά τσέρκια και τα γεμίζουμε μέχρι την μέση με ένα από τα δύο μείγματα.
6
Τοποθετούμε το δίσκο στην κατάψυξη για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω το άλλο μείγμα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για αλλά 30 λεπτά.
7
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την κρέμα φυστικιού και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8
Βγάζουμε το δίσκο με τις πανακότες από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε προσεκτικά έτσι ώστε να έχουν δύο στρώσεις με δύο διαφορετικά χρώματα οι πανακότες.
9
Προσθέτουμε από επάνω την κρέμα φυστικιού και τις πέρλες μύρτιλο και καρυκεύουμε με το cacao pepper μπαχάρι βατόμουρο.
10
Σερβίρουμε και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE