https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Δεκέμβριος 2018

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι

Ριζότο με συκωτάκια πουλιών, cranberries, σταφίδες και κουκουνάρι, ξύδι Pedro Ximenez και κοκοράκι

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon40m
εκτελεσηdot icon45m
μεριδεςdot icon2

υλικα

εκτελεση

Για το ριζότο
1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα συκωτάκια πουλιών.
2
Σβήνουμε με το pedro ximenez και προσθέτουμε τα spicemix del mondo La Spezia και Cape, το cacao pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο και το αλάτι.
3
Προσθέτουμε σε δόσεις το ζωμό κότας.
4
Προσθέτουμε τα cranberries, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
5
Τέλος, όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε το kumar’s butter chicken και την παρμεζάνα για να “δέσει” και διακοσμούμε με κυδωνόπαστο, cacao pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο και ότι άλλο μας αρέσει.
Για το κοκοράκι
1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τη μαρινάδα για το κοκοράκι.
2
Αλείφουμε το κοκοράκι με τη μαρινάδα μέσα έξω.
3
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40 λεπτά, και με τη μαρινάδα που μας έχει περισσέψει αλείφουμε το κοκοράκι ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να γλασάρει.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE