https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2018

Σούπα Harissa με Τηγανητή Αγκινάρα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με spicemix del mondo medina, season pepper χαρίσα και τηγανητή αγκινάρα

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια15m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
2
Πανάρουμε τις αγκινάρες με τη γνωστή διαδικασία, αλεύρι, αυγό, πανάδα (για την πανάδα: αναμειγνύουμε το chimichurri με την τριμμένη φρυγανιά και το μαύρο σουσάμι) και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
3
Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
4
Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
5
Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σούπα βελουτέ.
6
Καρυκεύουμε με το Spicemix del Mondo Medina και το Season Pepper Χαρίσα και προσθέτουμε το χυμό lime.
7
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετώντας από πάνω την τηγανητή αγκινάρα.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE