https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2022

Risotto alla contadina

Ριζότο με ρεβύθια και κρέμα rosolata, nduja, τραγανά πεπερόνι και τσορίθο

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση42m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
2
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
3
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
4
Όταν προσθέσουμε όλο το ζωμό και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη σάλτσα rosolata και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
5
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το season pepper χαρίσα, και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο.
6
Διορθώνουμε στη γεύση και σερβίρουμε.
7
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ρεβυθιού με λίγο ζωμό λαχανικών, το λευκό πιπέρι penja και λίγο αλάτι, και την προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
8
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα ρεβύθια και τα καρυκεύουμε με το spicemix del mondo Medina και τα προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
9
Τέλος, προσθέτουμε την nduja σε μικρά κενέλ, τα τραγανά πεπερόνι και το τσορίθο σε λεπτές φέτες.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE