https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2018

Το Ρυζόγαλο Αλλιώς

Πανακότα με gel massala, κρέμα βανίλιας και chips ρυζιού

κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια24h
εκτελεση24h & 5m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για την Πανακότα
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
2
Προσθέτουμε την πανακότα.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια των 90 γραμμαρίων.
4
Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 μέρα.
5
Ξεφορμάρουμε για το σερβίρισμα.
Για το gel Massala
1
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου.
2
Προσθέτουμε το spicemix del mondo Massala και το άγαρ άγαρ.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
4
Κόβουμε το μείγμα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ψιλό και στενό δοχείο.
5
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την υφή ενός gel και το τοποθετούμε σε ένα μπιμπερό.
Για την κρέμα βανίλιας
1
Ζεσταίνουμε το γάλα.
2
Προσθέτουμε τους σπόρους από τη βανίλια, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
3
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κρόκο και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
4
Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα από τον κρόκο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
6
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μπασίνα, σκεπάζουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
7
Μόλις η κρέμα κρυώσει την αφρατεύουμε με λίγο γάλα για να πάρει βελούδινη υφή και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το chip ρυζιού
1
Βράζουμε το Baldo με τα 600 γραμμάρια νερό μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
2
Απλώνουμε το Baldo σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
3
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 6 ώρες στους 40 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί το Baldo και να δημιουργήσουμε τα chips.
4
Σπάμε τα chips σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
5
Καρυκεύουμε τα chips όσο είναι ζεστά, με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Για το σερβίρισμα
1
Τοποθετούμε την πανακότα στο κέντρο του πιάτου διακοσμώντας την με την κρέμα βανίλιας, το gel Massala και το chip ρυζιού όπως μας αρέσει.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE