Σεπτέμβριος 2018
Το Ρυζόγαλο Αλλιώς
Πανακότα με gel massala, κρέμα βανίλιας και chips ρυζιού
κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια24h
εκτελεση24h & 5m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
Για την Πανακότα
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
2
Προσθέτουμε την πανακότα.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια των 90 γραμμαρίων.
4
Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 μέρα.
5
Ξεφορμάρουμε για το σερβίρισμα.
Για το gel Massala
1
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου.
2
Προσθέτουμε το spicemix del mondo Massala και το άγαρ άγαρ.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
4
Κόβουμε το μείγμα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ψιλό και στενό δοχείο.
5
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την υφή ενός gel και το τοποθετούμε σε ένα μπιμπερό.
Για την κρέμα βανίλιας
1
Ζεσταίνουμε το γάλα.
2
Προσθέτουμε τους σπόρους από τη βανίλια, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
3
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κρόκο και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
4
Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα από τον κρόκο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
6
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μπασίνα, σκεπάζουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
7
Μόλις η κρέμα κρυώσει την αφρατεύουμε με λίγο γάλα για να πάρει βελούδινη υφή και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το chip ρυζιού
1
Βράζουμε το Baldo με τα 600 γραμμάρια νερό μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
2
Απλώνουμε το Baldo σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
3
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 6 ώρες στους 40 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί το Baldo και να δημιουργήσουμε τα chips.
4
Σπάμε τα chips σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
5
Καρυκεύουμε τα chips όσο είναι ζεστά, με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Για το σερβίρισμα
1
Τοποθετούμε την πανακότα στο κέντρο του πιάτου διακοσμώντας την με την κρέμα βανίλιας, το gel Massala και το chip ρυζιού όπως μας αρέσει.

περισσοτερες συνταγες

our recipes
επιδόρπιο•1h & 10m
Αύγουστος 2018
Χταποδοκεφτέδες με μαγιονέζα “Ταραμά” & BBQ sauce
Χταποδοκεφτέδες με spicemix takoyaki, μαγιονέζα ταραμά και BBQ sauce
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•30m
Ιούλιος 2018
Seafood paella with escargots & chorizo
Seafood paella with escargots & chorizo
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•15m
Ιούνιος 2018
Χαβανέζικο sushi με τόνο
Χαβανέζικο sushi με φιλέτο τόνου,λάδι σουσαμιού και ξύδι τζίντζερ
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
επιδόρπιο•25m
Μάιος 2018
Γεμιστά conchiglioni με ραγού σεϊτάν και κρέμα τόφου
Γεμιστά conchiglioni με ραγού σεϊτάν και κρέμα τόφου
διαβαστε τη συνταγη