https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Σεπτέμβριος 2018

Το Ρυζόγαλο Αλλιώς

Πανακότα με gel massala, κρέμα βανίλιας και chips ρυζιού

κατηγοριαdot iconεπιδόρπιο
προετοιμασιαdot icon24h
εκτελεσηdot icon24h & 5m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για την Πανακότα
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
2
Προσθέτουμε την πανακότα.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια των 90 γραμμαρίων.
4
Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 μέρα.
5
Ξεφορμάρουμε για το σερβίρισμα.
Για το gel Massala
1
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου.
2
Προσθέτουμε το spicemix del mondo Massala και το άγαρ άγαρ.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
4
Κόβουμε το μείγμα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ψιλό και στενό δοχείο.
5
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την υφή ενός gel και το τοποθετούμε σε ένα μπιμπερό.
Για την κρέμα βανίλιας
1
Ζεσταίνουμε το γάλα.
2
Προσθέτουμε τους σπόρους από τη βανίλια, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
3
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κρόκο και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
4
Αφαιρούμε το γάλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα από τον κρόκο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει.
6
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μπασίνα, σκεπάζουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
7
Μόλις η κρέμα κρυώσει την αφρατεύουμε με λίγο γάλα για να πάρει βελούδινη υφή και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το chip ρυζιού
1
Βράζουμε το Baldo με τα 600 γραμμάρια νερό μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
2
Απλώνουμε το Baldo σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
3
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 6 ώρες στους 40 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί το Baldo και να δημιουργήσουμε τα chips.
4
Σπάμε τα chips σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
5
Καρυκεύουμε τα chips όσο είναι ζεστά, με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Για το σερβίρισμα
1
Τοποθετούμε την πανακότα στο κέντρο του πιάτου διακοσμώντας την με την κρέμα βανίλιας, το gel Massala και το chip ρυζιού όπως μας αρέσει.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE