https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2023

Tawa chole

Μια παραλλαγή του κλασσικού ινδικού πιάτου με tikka massala και satay sauce

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις τομάτες San Marzano, το tikka masala, τη satay sauce, το Vadouvan, το χυμό Lime, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
2
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
3
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 10-15 λεπτά.
4
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το καπνιστό ρύζι basmati αφού το έχουμε ξεπλύνει σε τρεχούμενο νερό, προσθέτουμε 500ml νερό και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι. Μόλις πάρει βράση τη σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουνε την φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά το ρύζι.
5
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα, ανακατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού, αλάτι και πιπέρι.
6
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ρύζι με τα ρεβύθια και γαρνίρουμε με τραγανά ρεβύθια και τραγανό ρύζι με κάρυ καθώς και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE