Φεβρουάριος 2026

The Melted Core

Bucatini με κρέμα cacio e pepe, dashi katsuobushi, μαριναρισμένο κρόκο σε smoked soy, πούδρα αυγοτάραχου και καπνιστό πιπέρι.

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon20m
εκτελεσηdot icon30m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

1
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα bucatini για 6–7 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
2
Σε μπασίνα τοποθετούμε την κρέμα cacio e pepe, το dashi katsuobushi και μικρή ποσότητα από το νερό των ζυμαρικών. Τοποθετούμε τη μπασίνα πάνω από την κατσαρόλα που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενής σάλτσα.
3
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε απευθείας στη μπασίνα χωρίς επιπλέον υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να καλύψει ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
4
Σε ξεχωριστό σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους αυγού και τους μαρινάρουμε με τη Smoked shoyu sauce για 10 λεπτά.
5
Σερβίρουμε τα bucatini σε βαθιά πιάτα, τοποθετούμε από πάνω τους μαριναρισμένους κρόκους και τελειώνουμε με πούδρα αυγοτάραχου τόνου και μαύρο καπνιστό πιπέρι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Dipno Ceramics για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2026 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE