Συνταγές Guest Chef

El paradiso

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Υλικά για 6 μερίδες:

Για το cremeux:

  1. 150 ml. Κρέμα γάλακτος
  2. 150 ml Γάλα
  3. 100 γρ. Παστεριωμένος κρόκος αυγού
  4. 12 γρ. Ζελατίνη
  5. 580 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
  6. 100 ml Χυμός μανταρίνι
  7. 50 γρ. Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον κρόκο αυγού.
  2. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του στους 83 βαθμούς, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος μαλακώνουμε την ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, εφόσον έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε bainmarie, την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με την κρέμα εσπεριδοειδών και τον χυμό μανταρίνι.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες σιλικόνης και το παγώνουμε στο blastchiller.

Για το Gel εσπεριδοειδών:

  1. 350 ml Φυσικός χυμός λεμονιού
  2. 50 γρ. Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)
  3. 150 γρ. Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  4. 200 ml Νερό
  5. 10 γρ. Agar Agar (NEW)

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Εκτέλεση:

  1. Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του μείγματος στους 100 βαθμούς ανακατεύοντας.
  2. Bάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο blastchiller και έπειτα, το χτυπάμε στο thermoblender για να διορθώσουμε την υφή.

Για το Sorbet Mango:

  1. 1050 ml.  Πουρές Mango
  2. 335 ml. νερό
  3. 55 γρ. Clucose atomise
  4. 225 γρ. Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  5. 4 γρ. Δεξτρόζη
  6. 35 γρ. Super texture stabiliser (NEW)

Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ενσωματώνουμε το νερό και τα σάκχαρα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του μείγματος στους 45 βαθμούς.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το Super texture stabiliser και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 80 βαθμούς.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ένα βράδυ και το το επόμενο πρωί προσθέτουμε το πουρέ μάνγκο μαλακωμένο.
  4. Αποθηκεύουμε σε θήκες το pacojet, παγώνουμε και το χτυπάμε 45 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Για το σερβίρισμα

  1. Πέρλες passion fruit
  2. 3 λεπτές φέτες φρέσκο κουμκουάτ
  3. 20 γρ. Crumble αλμυρή καραμέλα (NEW)
  4. Φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κύβους
  5. Φιλέτα πορτοκάλι
  6. Βρώσιμα λουλούδια
  7. Φύτρες shiso

Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί LImna Beach για τη φιλοξενία.

Chef: Ανδρέας Μπασιάκος

Μότο: “Σκάσε και μαγείρευε” (Αlbert Adria)

Ευχαριστούμε την εταιρεία Upform για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Tags: