Συνταγές Guest Chef

Fillets Never Lie

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 12 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 150 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο
  2. 3 Πράσινα σπαράγγια
  3. Πούδρα acid yogurt
  4. Πούδρα παντζάρι
  5. 5 Πατάτες
  6. 1 Μανιτάρι king oyster
  7. 30 γρ. Σάλτσα Gravy
  8. 10 γρ. Φρυγανιά
  9. 1 Αυγό
  10. 30 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας
  11. 30 γρ. Ζάχαρη άχνη
  12. 15 γρ. Βούτυρο
  13. 10 ml Spice oil πράσινα βότανα – σκόρδο
  14. 10 γρ. Trappers blend
  15. 20 γρ. Ketchup crunch
  16. Αλάτι μπλέ Περσίας
  17. 100 γρ. Μαγιονέζα
  18. SpiceMix del mondo Mediterrane
  19. Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε το φιλέτο με το πιπέρι 4 ειδών ολόκληρο, το SpiceMix del mondo Mediterrane και την πούδρα acid yogurt για 12 ώρες.
  2. Σε μαντολίνο, κόβουμε τις πατάτες στην λεπτή σκάλα και απλώνουμε σε μια φόρμα κεικ αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα. Ενδιάμεσα στις στρώσεις ραντίζουμε με spice oil πράσινα βότανα-σκόρδο.
  3. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να κολλήσουν οι πατάτες.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες στους 180° με προσθέτο βάρος στην κορυφή ώστε να τις κρατά συμπιεσμένες.
  5. Αφού ψηθούν, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και αποθηκεύουμε.
  6. Πανάρουμε τα πράσινα σπαράγγια με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά μέχρι τη μέση και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε.
  7. Χαράζουμε το μανιτάρι king oyster και το καίμε σε καυτό λάδι.
  8. Καρυκεύουμε τη μαγιονέζα με την πούδρα παντζάρι και αποθηκεύουμε σε ενα μπιμπερό.
  9. Φτιάχνουμε ενα μείγμα απο την κρέμα γλυκοκολοκύθας, την ζάχαρη άχνη, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και το ασπράδι απο το αυγό, τοποθετούμε στο καλούπι του φύλλου και ψήνουμε στον φούρνο στους 150° για 6 λεπτά.
  10. Ψήνουμε το φιλέτο σε αρωματικό βούτυρο και αφού ξεκουραστεί το τοποθετούμε στο πιάτο.
  11. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, καρυκεύουμε με trappers blend και τοποθετούμε στο πιάτο δίνοντας επιπλέον γεύση με το crunch ketchup.
  12. Εμπλουτίζουμε την gravy sauce με λίγο κόκκινο ξηρό κρασί, την κατεβάζουμε και αφού δέσει την σερβίρουμε στο πιάτο.
  13. Πλέκουμε το king oyster με τα σπαράγγια και γαρνίρουμε.
  14. Τέλος, ραντίζουμε με λάδι βασιλικού και κάνουμε μερικά dots απο τη μαγιονέζα παντζάρι.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε τη Νέα Διαγώνιο για τη φιλοξενία.

Chef: Ιωάννης Χαντάκης

Tags: