Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 1 μερίδα:
- 200 γρ. Πεσκανδρίτσα
- 50 γρ. Καρότο
- 50 γρ. Φινόκιο
- 50 γρ. Σέλερυ
- 5 γρ. Spicemix del mondo Medina
- 100 γρ. Λευκά μικρά στρόγγυλα φασόλια
- 20 ml. Ελαιόλαδο
- 20 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 10 γρ. Πέστο αγριομάραθου
- 5 γρ. σχοινόπρασο
- Ξύσμα λεμόνι
- 50 γρ. Κέιλ
- 100 γρ. Σπανάκι
- 50 γρ. Σέσκουλα
- 10 γρ. Μυρώνια
- 15 γρ. Φυσικός Χυμός λεμόνι 100%
- 100 γρ. Ζωμό λαχανικών
- 1 Αγκινάρα με βλαστό
- 30 ml. Κατσικίσιο κεφίρ
- 10 γρ. μουστάρδα λεμόνι (NEW)
- Fleur de sel I.G.P. (Ανθός αλατιού)
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τον ζωμό: σιγοβράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το spicemix del mondo Medina και το αλάτι.
- Για τα λευκά στρόγγυλα φασόλια: Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και προσθέτουμε τα φασόλια. Εκτός φωτιάς βάζουμε το πέστο αγριομάραθου το ξύσμα λεμόνι και το σχοινόπρασο.
- Για την κρέμα από χόρτα: Μπλανσάρουμε τα χόρτα ξεχωριστά το καθένα και τα κρυώνουμε σε παγόνερο. Έπειτα, στραγγίζουμε πολύ καλά και τα μπλεντάρουμε με τον ζωμό, το χυμό λεμόνι και αλάτι
- Κόβουμε την Αγκινάρα στα τέσσερα και την περνάμε από την σχάρα.
- Για το ψάρι αφού το αλατίσουμε το ποσάρουμε στον ζωμό.
- Τέλος, στήνουμε το πιάτο μας.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Apallou για τη φιλοξενία.
Chef: Μιχάλης Καλαβρινός
Μότο: “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”.