Συνταγές Guest Chef

Jardin del mar

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 200 γρ. Πεσκανδρίτσα
  2. 50 γρ. Καρότο
  3. 50 γρ. Φινόκιο
  4. 50 γρ. Σέλερυ
  5. 5 γρ. Spicemix del mondo Medina
  6. 100 γρ. Λευκά μικρά στρόγγυλα φασόλια
  7. 20 ml. Ελαιόλαδο
  8. 20 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  9. Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  10. 20 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  11. 10 γρ. Πέστο αγριομάραθου
  12. 5 γρ. σχοινόπρασο
  13. Ξύσμα λεμόνι
  14. 50 γρ. Κέιλ
  15. 100 γρ. Σπανάκι
  16. 50 γρ. Σέσκουλα
  17. 10 γρ. Μυρώνια
  18. 15 γρ. Φυσικός Χυμός λεμόνι 100%
  19. 100 γρ. Ζωμό λαχανικών
  20. 1 Αγκινάρα με βλαστό
  21. 30 ml. Κατσικίσιο κεφίρ
  22. 10 γρ. μουστάρδα λεμόνι (NEW)
  23. Fleur de sel I.G.P. (Ανθός αλατιού)

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για τον ζωμό: σιγοβράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το spicemix del mondo Medina και το αλάτι.
  2. Για τα λευκά στρόγγυλα φασόλια: Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και προσθέτουμε τα φασόλια. Εκτός φωτιάς βάζουμε το πέστο αγριομάραθου το ξύσμα λεμόνι και το σχοινόπρασο.
  3. Για την κρέμα από χόρτα: Μπλανσάρουμε τα χόρτα ξεχωριστά το καθένα και τα κρυώνουμε σε παγόνερο. Έπειτα, στραγγίζουμε πολύ καλά και τα μπλεντάρουμε με τον ζωμό, το χυμό λεμόνι και αλάτι
  4. Κόβουμε την Αγκινάρα στα τέσσερα και την περνάμε από την σχάρα.
  5. Για το ψάρι αφού το αλατίσουμε το ποσάρουμε στον ζωμό.
  6. Τέλος, στήνουμε το πιάτο μας.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Apallou για τη φιλοξενία.

Chef: Μιχάλης Καλαβρινός

Μότο: “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”.

Tags: