https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιανουάριος 2021

Vegan Redpool

Μπαλοτίνα τόφου πάνω σε μαρμελάδα μαύρου σκόρδου, ζωμό παντζαριού, πράσινα noodles άλγης, seaweed nachos και σιτάκε

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 30m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για την μπαλοτίνα τόφου
1
Αναμιγνύουμε τη κρέμα τόφου, το Arrow root, λίγο από το season pepper φύκια- λεμόνι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μούλτι ή μίξερ.
2
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ προσεκτικά με μια μαρίζ.
3
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να κολλήσει όλο σα μια μάζα.
4
Κόβουμε το σχοινόπρασο στα 6 εκατοστά.
5
Μέσα σε μία μεμβράνη απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο σχήμα ίσα ίσα να χωράει το σχοινόπρασο κατά μήκος.
6
Τυλίγουμε τη μεμβράνη ώστε να μείνει το σχοινόπρασο στο κέντρο και τοποθετούμε τη μπαλοτίνα στο ψυγείο να κρυώσει για δύο ώρες.
Για τον ζωμό
1
Βάζουμε στο μπλέντερ το νερό, ένα παντζάρι και το Galangal.
2
Περνάμε από τουλπάνι τον ζωμό.
3
Βάζουμε το ζωμό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε τα Σιτάκε και ανακατεύουμε.
4
Καλύπτουμε με καπάκι τον ζωμό για 10 λεπτά.
Για τα πράσινα noodles άλγης
1
Σε βραστό νερό τοποθετούμε τα πράσινα noodles άλγης και τα μαγειρεύουμε μόνο με αλάτι για 8-10 λεπτά.
Για το στήσιμο
1
Βάζουμε σε ένα μπιμπερό την μαρμελάδα μαύρου σκόρδου με το ξύδι passion fruit και “ζωγραφίζουμε” το πιάτο.
2
Κόβουμε την μπαλοτίνα σε 3 κομμάτια και τα τοποθετούμε στη μέση.
3
Βάζουμε τα Σιτάκε και το παντζάρι (με κοπή Paysanne).
4
Βάζουμε τα πράσινα noodles άλγης μέσα σε δύο chopsticks.
5
Σπάμε τα seaweed nachos από πάνω για την τραγανότητα.
6
Διακοσμούμε το πιάτο με βρώσιμα λουλούδια και βάζουμε λίγο από το season pepper φύκια- λεμόνι
7
Τέλος, περιχύνουμε το ζωμό.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Simon Farchat για την συνταγή και το ΑVIT για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE