Συνταγές Magna Carta Mixology

Bumblebee

Κατηγορία: Shake 

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball 

Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα 

Υλικά για 8 cocktail: 

  1. Για τον αρωματισμό του gin: 
  2. Για τα ελαιοσάκχαρα:  
  3. Για τον αρωματισμό και την δημιουργία της Methyl gel:  
  4. Για τη δημιουργία του fake honeycomb: 

Εκτέλεση: 

  1. Για τον αρωματισμό του gin:  
    • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε sous vide 40V για 1 ώρα. 
    • Αφήνουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες. 
    • Σούρωνουμε σε superbag και περνάμε από φίλτρο V60. 
    • Εμφιαλώνουμε και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο. 
  1. Για τα ελαιοσάκχαρα:  
    • Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.  
    • Σουρώνουμε, εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο. 
  1. Για τον αρωματισμό και τη δημιουργία της Methyl gel:  
    • Σε έναν σκεύος, τοποθετούμε το νερό και τη φάβα αρακά. Αφήνουμε για 20 λεπτα, περνάμε από φίλτρο V60 και εμφιαλώνουμε. 
    • Mαζί με το Methyl gel και το Xanthan gum χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία στο Thermomix για 1 λεπτό, τοποθετούμε σε μπιμπερό και αφήνουμε στο ψυγείο. 
  1. Για τη δημιουργία του fake honeycomb:  
    • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης με σχήμα honeycomb. 
    • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Αναλογίες: 

  1. 60 ml Green asparagus infused London dry gin
  2. 30 ml Ελαιοσάκχαρα lime – πορτοκάλι
  3. 15 ml Χυμός λάιμ 
  4. 1 splash Fava infused Methyl gel

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: