Κατηγορία: Shake
Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball
Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα
Υλικά για 8 cocktail:
- Για τον αρωματισμό του gin:
- 500 ml London dry gin
- 70 gr Κρέμα πράσινου σπαραγγιού
- Για τα ελαιοσάκχαρα:
- 300 gr Φυσικός χυμός lime
- 200 gr Χυμός πορτοκαλιού
- Φλούδες πορτοκαλιού
- 350 gr Muscovado sugar
- Για τον αρωματισμό και την δημιουργία της Methyl gel:
- Για τη δημιουργία του fake honeycomb:
- 75 gr Βούτυρο
- 75 gr Ασπράδι αυγού
- 85 gr Αλεύρι
- 20 gr Ζάχαρη άχνη
- 5 gr Crumble αλμυρή καραμέλα
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό του gin:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε sous vide 40V για 1 ώρα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
- Σούρωνουμε σε superbag και περνάμε από φίλτρο V60.
- Εμφιαλώνουμε και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για τα ελαιοσάκχαρα:
- Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Σουρώνουμε, εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για τον αρωματισμό και τη δημιουργία της Methyl gel:
- Σε έναν σκεύος, τοποθετούμε το νερό και τη φάβα αρακά. Αφήνουμε για 20 λεπτα, περνάμε από φίλτρο V60 και εμφιαλώνουμε.
- Mαζί με το Methyl gel και το Xanthan gum χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία στο Thermomix για 1 λεπτό, τοποθετούμε σε μπιμπερό και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Για τη δημιουργία του fake honeycomb:
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης με σχήμα honeycomb.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αναλογίες:
- 60 ml Green asparagus infused London dry gin
- 30 ml Ελαιοσάκχαρα lime – πορτοκάλι
- 15 ml Χυμός λάιμ
- 1 splash Fava infused Methyl gel
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.