Κατηγορία: Stir
Ποτήρι σερβιρίσματος: Ego glass
Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα
Υλικά για 8 cocktail:
- Για τον αρωματισμό της Vodka:
- 500 ml Vodka
- 170 gr Strawberry slices
- Για τo raspberry cordial:
- 400 gr Frozen raspberry
- 100 gr Frozen Strawberry
- 400 gr Ζάχαρη Τριαντάφυλλο
- 2 gr Αλάτι καπνιστό Δανίας
- 100 ml Ξύδι Μαύρο Φραγκοστάφυλο
- 100 ml Ξύδι φραμπουάζ
- Για το milkwash:
- 500 ml Vodka infused
- 400 ml Raspberry cordial
- 50 ml Campari bitter
- 7,5 ml Chocolate bitter
- 150 ml Φυσικός χυμός λεμόνι
- 320 ml Γάλα (πλήρες)
- Πούδρα τομάτας
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό της Vodka:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε sous vide 40V για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
- Σούρωνουμε σε superbag και περνάμε από φίλτρο V60.
- Εμφιαλώνουμε και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για τo raspberry cordial:
- Tοποθετούμε τα υλικά εκτός απο το ξύδι φραμπουάζ και μαυρο φραγκοστάφυλο σε ένα vacuum bag και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.
- Σουρώνουμε και στη συνεχεια προσθετουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ενα κατσαρολακι και ζεσταινουμε στους 60 βαθμους για
10λεπτα. - Εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για το milkwash:
- Σε έναν δοσομετρητή, ανακατεύουμε τα υλικά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε εναν άλλο δοσομετρητή οπου έχουμε ήδη τοποθετήσει το γάλα. Προσέχουμε πάντα να τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο γάλα και όχι το αντίθετο.
- Αφού το αφήσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, σουρώνουμε σε ένα superbag και περνάμε απο φίλτρο V60.
- Eμφιαλώνουμε σε μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αναλογίες:
- 100 ml Premix Cocktail Milkwashed
- Πούδρα τομάτας
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.