Συνταγές Magna Carta Mixology

Make scotch and soda great again

Κατηγορία: Build up

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball wineglass

Χρόνος προετοιμασίας: 2 μέρες

Υλικά για 8 cocktail:

  1. Για τα ελαιοσάκχαρα Μανταρινι-Καρότο
  2. Για το Milkwash
  3. Βάση για κροκάν αμυγδάλου
  4. Σόδα Μανταρίνι

Εκτέλεση:

  1. Για τα ελαιοσάκχαρα Μανταρινι-Καρότο
    • Τοποθετούμε τα μανταρίνια, τα καρότα και τη ζάχαρη μαζί, τα κλείνουμε σε ένα βαζο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασια δωματιου για 2 μέρες.
    • Στη συνέχεια παίρνουμε το υγρό, το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη σάλτσα orange and mint, το ξύδι kaffir lime και το malic acid.
    • Ανακατεύουμε αργά στους 80 βαθμούς για περίπου 2 λεπτά και το Cordial μας είναι έτοιμο.
    • Αποσύρουμε και το αφηνουμε να κρυώσει.
  2. Για το Milkwash
    • Σε έναν δοσομετρητή προσθέτουμε όλα τα προϊόντα χωρίς το γάλα που θα το τοποθετήσουμε σε έναν άλλο.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το προιόν μας από το 1ο δοσομετρητή σε αυτό που έχουμε το γάλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
    • Μετά το αφαιρούμε και το σουρώνουμε σε ένα superbag (100micro).
    • Για να το καθαρίσουμε εντελώς και να γίνει σχεδόν διάφανο το cocktail μας το παιρνάμε και από φίλτρο V60.
    • Τοποθετούμε σε μπουκάλια και έπειτα στο ψυγείο.
  3. Για τη γαρνιτούρα
    • Σε ένα μικρό ταψάκι με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε τη Βάση για κροκάν αμυγδάλου.
    • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Αναλογίες:

  1. 100 ml Milkwashed Cocktail
  2. Top up με σόδα Μανταρίνι

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar

Tags: