Κατηγορία: Build Up
Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball
Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα
Υλικά για 8 cocktail:
- Για τον αρωματισμό του Rum:
- 600 ml Rum
- 80 gr. Πέστο καρύδι
- 8 gr. Bhoutan (Asia, Bhoutan)
- Για την σόδα guava:
- 1 kg Guava puree
- 700 ml Νερό
- 2 gr. Pectinase
- 3 gr. Citric Acid
- 1.5 gr. Malic Acid
- 600 gr. Ζάχαρη
- 200 gr. Panela (Latin America, Colombia)
- Για τη γαρνιτούρα:
- 300 gr. Καρύδια
- 300 gr Ζάχαρη
- 300 ml. Νερό
- Fleur de sel με vanilla (για το πασπάλισμα)
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό του Rum:
- Τοστάρουμε το Βhoutan σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα του.
- Στην συνέχεια, αδειάζουμε μαζί με το ρούμι σε μια σακούλα vacuum και τα μαγειρεύουμε με την τεχνική του sous vide για 2 ώρες στους 50 βαθμούς.
- Μόλις κρυώσει επαρκώς, περνάμε το μείγμα απο φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Για την σόδα Guava:
- Τοποθετούμε τον πουρέ στο Thermomix μαζί με 100 gr. νερό και 2 gr. pectinase. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά στο 50 βαθμούς σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και σουρώνουμε σε φίλτρο V60.
- Αναμειγνύουμε το καθαρό πλέον υγρό guava με την ζάχαρη σε αναλογία 1:1, δημιουργώντας ενα σιρόπι.
- Για να δημιουργήσουμε την σόδα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δοσομετρητή 200 ml σιρόπι guava, 600 ml νερό, 3 gr. Citric acid, 1.5 gr. Malic acid και μια πρέζα αλάτι.
- Αναμειγνύουμε καλά και αφού αδειάσουμε το μείγμα σε ενα μπουκάλι ανθράκωσης, ανθρακώνουμε 2 φορές.
- Για τη γαρνιτούρα:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τα καρύδια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
- Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ενα τηγάνι και τηγανίζουμε τα καρύδια μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε απο την φωτιά και πασπαλίζουμε με fleur de sel με Vanilla.
Αναλογίες:
- 60 ml Infused Rum
- Top Up Homemade Guava Soda
- Καραμελωμένα καρύδια