Συνταγές Magna Carta Mixology

Nutty and Nice

Κατηγορία: Build Up

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball

Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα 

Υλικά για 8 cocktail: 

  1. Για τον αρωματισμό του Rum: 
  2. Για την σόδα guava:
  3. Για τη γαρνιτούρα:

Εκτέλεση: 

  1. Για τον αρωματισμό του Rum: 
    • Τοστάρουμε το Βhoutan σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα του.
    • Στην συνέχεια, αδειάζουμε μαζί με το ρούμι σε μια σακούλα vacuum και τα μαγειρεύουμε με την τεχνική του sous vide για 2 ώρες στους 50 βαθμούς.
    • Μόλις κρυώσει επαρκώς, περνάμε το μείγμα απο φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 
  2. Για την σόδα Guava:
    • Τοποθετούμε τον πουρέ στο Thermomix μαζί με 100 gr. νερό και 2 gr. pectinase. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά στο 50 βαθμούς σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και σουρώνουμε σε φίλτρο V60.
    • Αναμειγνύουμε το καθαρό πλέον υγρό guava με την ζάχαρη σε αναλογία 1:1, δημιουργώντας ενα σιρόπι.
    • Για να δημιουργήσουμε την σόδα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δοσομετρητή 200 ml σιρόπι guava, 600 ml νερό, 3 gr. Citric acid, 1.5 gr. Malic acid και μια πρέζα αλάτι.
    • Αναμειγνύουμε καλά και αφού αδειάσουμε το μείγμα σε ενα μπουκάλι ανθράκωσης, ανθρακώνουμε 2 φορές.
  3. Για τη γαρνιτούρα: 
    • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τα καρύδια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
    • Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ενα τηγάνι και τηγανίζουμε τα καρύδια μέχρι να χρυσαφίσουν.
    • Αφαιρούμε απο την φωτιά και πασπαλίζουμε με fleur de sel με Vanilla.

Αναλογίες: 

  1. 60 ml Infused Rum
  2. Top Up Homemade Guava Soda
  3. Καραμελωμένα καρύδια
Tags: