Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 2 μερίδες:
- 450 γρ. Καρέ αρνίσιο χωρίς κόκαλο
- 50 γρ. Spice Oil Πράσινα βότανα – σκόρδο
- 100 γρ. Season Pepper Φύκια – Λεβάντα
- 20 γρ. Spicemix del Mondo Mediterrane
- 50 γρ. Πέστο βασιλικού με τρούφα
- 100 γρ. Σαλιγκάρια
- 30 γρ. Φέτες αγκινάρας Trifolati
- 25 γρ. Πράσινη Φακή Le Puy
- 25 γρ. Λευκό μικρό στρόγγυλο φασόλι
- 25 γρ. Πράσινο φασόλι Flageolet
- 25 γρ. Φασόλι Αζτέκων
- 300 γρ. Κρέμα από μαγειρεμένα χόρτα φρικασέ
- 20 γρ. Χυμό lime
- Ελαιόλαδο κατά προτίμηση
- Αλάτι μπλε Περσίας κατά προτίμηση
- Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο κατά προτίμηση
Χρόνος Παρασκευής: 60 λεπτά προετοιμασία + 40 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε το αρνάκι με το spice oil πράσινα βότανα και σκόρδο κι έπειτα το τυλίγουμε σε μεμβράνη δημιουργώντας μια σφιχτή καραμέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Βράζουμε τα όσπρια σε ξεχωριστές κατσαρόλες για όσο χρόνο χρειάζεται το κάθε είδος ξεχωριστά.
- Μόλις τα όσπρια βράσουν τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τις αγκινάρες, το χυμό lime, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το αρνάκι μέχρι να θωρακιστεί καλά και δίνοντας το βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε.
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα φρικασέ με το πέστο βασιλικού με τρούφα και αφού τα μαγειρέψουμε μαζί για 10 λεπτά χτυπάμε το μείγμα σε ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια δημιουργούμε ένα μείγμα από το season pepper φύκια λεβάντα και το spice mix del mondo mediterrane και περνάμε το αρνάκι έτσι ώστε να καλυφθεί απ’ όλες τις μεριές.
- Έπειτα, το κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατόστων.
- Στρώνουμε στο πιάτο την κρέμα φρικασέ με το πέστο βασιλικού με τρούφα.
- Από πάνω τοποθετούμε τα όσπρια και στη συνέχεια σερβίρουμε το αρνάκι.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας