Συνταγές Magna Carta

Αρνάκι φρικασέ με όσπρια και σαλιγκάρια

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 450 γρ. Καρέ αρνίσιο χωρίς κόκαλο 
  2. 50 γρ. Spice Oil Πράσινα βότανα – σκόρδο
  3. 100 γρ. Season Pepper Φύκια – Λεβάντα
  4. 20 γρ. Spicemix del Mondo Mediterrane
  5. 50 γρ. Πέστο βασιλικού με τρούφα
  6. 100 γρ. Σαλιγκάρια
  7. 30 γρ. Φέτες αγκινάρας Trifolati
  8. 25 γρ. Πράσινη Φακή Le Puy
  9. 25 γρ. Λευκό μικρό στρόγγυλο φασόλι
  10. 25 γρ. Πράσινο φασόλι Flageolet
  11. 25 γρ. Φασόλι Αζτέκων
  12. 300 γρ. Κρέμα από μαγειρεμένα χόρτα φρικασέ
  13. 20 γρ. Χυμό lime
  14. Ελαιόλαδο κατά προτίμηση
  15. Αλάτι μπλε Περσίας κατά προτίμηση
  16. Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής: 60 λεπτά προετοιμασία + 40 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε το αρνάκι με το spice oil πράσινα βότανα και σκόρδο κι έπειτα το τυλίγουμε σε μεμβράνη δημιουργώντας μια σφιχτή καραμέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  2. Βράζουμε τα όσπρια σε ξεχωριστές κατσαρόλες για όσο χρόνο χρειάζεται το κάθε είδος ξεχωριστά.
  3. Μόλις τα όσπρια βράσουν τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τις αγκινάρες, το χυμό lime, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το αρνάκι μέχρι να θωρακιστεί καλά και δίνοντας το βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε.
  5. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  6. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα φρικασέ με το πέστο βασιλικού με τρούφα και αφού τα μαγειρέψουμε μαζί για 10 λεπτά χτυπάμε το μείγμα σε ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Στη συνέχεια δημιουργούμε ένα μείγμα από το season pepper φύκια λεβάντα και το spice mix del mondo mediterrane και περνάμε το αρνάκι έτσι ώστε να καλυφθεί απ’ όλες τις μεριές.
  8. Έπειτα, το κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατόστων.
  9. Στρώνουμε στο πιάτο την κρέμα φρικασέ με το πέστο βασιλικού με τρούφα.
  10. Από πάνω τοποθετούμε τα όσπρια και στη συνέχεια σερβίρουμε το αρνάκι.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: