Κατηγορία: Brunch
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά για 3 μερίδες:
Για τις βάφλες
- 2 Αυγά
- 300 γρ. Αλεύρι
- ½ Φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
- 100 ml. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- 1 στικ Βανίλια Μαδαγασκάρης
- 15 γρ. Ζάχαρη
- 10 γρ. Αλάτι
- 400 ml. Γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικιν-πάουντερ και τη βανίλια Μαδαγασκάρης.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε και τέλος προσθέτουμε το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου και το γάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
- Ψήνουμε τις βάφλες.
Για την πρώτη επιλογή
- Για την κρέμα guacamole
- 1 Αβοκάντο
- 10 γρ. Tajin
- 10 ml. Χυμό Lime
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι
- Για το κοτόπουλο
- 200 γρ. Στήθος κοτόπουλο
- 180 γρ. Πανάρισμα Cajun
- 130 γρ Φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 2 Αυγά
- 100 γρ. Αλεύρι
- Αλάτι & Πιπέρι μαύρο Lampong ολόκληρο
- Για το στήσιμο
Εκτέλεση:
- Για την κρέμα guacamole
- Σε ένα mixer χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα.
- Για το κοτόπουλο
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το πανάρισμα Cajun και τη φρυγανιά χωρίς γλουτένη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο χτυπάμε τα αυγά.
- Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά χωρίς γλουτένη.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Για το στήσιμο
- Στήνουμε πάνω στην βάφλα το παναρισμένο κοτόπουλο καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το στήσιμο.
Για τη δεύτερη επιλογή
- 220 γρ. Κοπανάκια κοτόπουλο
- 15 γρ. Spice mix del mondo Masala
- 150 ml. Ξινόγαλο
- 180 γρ. Φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. αλευρι
- 50 γρ. Ινδική πάστα Butter Chicken
- 2 Αυγά
- 25 γρ. Φρέσκο κρεμμυδάκι
- 10 γρ. Σχοινόπρασο
- 5 γρ. Xathan Gum
- Αλάτι & Πιπέρι μαύρο Lampong ολόκληρο
Εκτέλεση:
- Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι μαύρο Lampong και το Spice mix del mondo masala.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη φρυγανιά χωρίς γλουτένη, σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά.
- Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά χωρίς γλουτένη. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Τέλος, με ένα πινέλο αλείφουμε το πανάρισμενο κοτόπουλο με την Ινδική πάστα Butter Chicken.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ξινόγαλο και τη Xanthan gum και χτυπάμε μέχρι να πήξει.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι κ σχοινόπρασο
Για τη τρίτη επιλογή
- 150 γρ. Φτερούγες κοτόπουλο
- 120 γρ. Πανάρισμα Gouda
- 180 γρ. Φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- 90 ml. American grill & burger sauce
- 30 γρ. Bacon
- 25 ml. Σιρόπι μήλου
- Πέρλες σφένδαμο
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- Αλάτι & Πιπέρι μαύρο Lampong ολόκληρο
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με την American gril and burger sauce.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το φρυγανιά χωρίς γλουτένη, σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά.
- Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από το αυγό, από τη φρυγανιά χωρίς γλουτένη και τέλος τηγανίζουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε το bacon μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σερβίρουμε με πέρλες σφένδαμου και σιρόπι μήλου.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.
