Συνταγές Magna Carta

Christmas circle

Κατηγορία:  Σαλάτα / Γαρνιτούρα

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 300 γρ. Πλιγούρι χονδρό
  2. 300 γρ. Σιτάρι πράσινο καβουρδισμένο (freekeh)
  3. 120 γρ. Κάστανα ολόκληρα
  4. 5-10 γρ. Cacao Pepper μπαχάρι – βατόμουρο
  5. 60 γρ. Κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο
  6. 15 γρ. Ζελέ κρασιού Chianti (κόκκινο)
  7. 20 γρ. Spicemix del mondo Yedi Baharat
  8. 10 γρ. Πέρλες μύρτιλο
  9. 30 γρ. Ελαιόλαδο
  10. 50 γρ. Μέλι
  11. 25 γρ. Σταφίδες ξανθές
  12. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  13. 5 γρ. Πάστα σκόρδου
  14. 30 γρ. Κονιάκ
  15. 10 γρ. Balcamic Parpaccio Lampone
  16. Αλάτι
  17. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια Μπασίνα τοποθετούμε το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να το καλύψει. Έπειτα, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει προσθέτουμε το πράσινο καβουρδισμένο σιτάρι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 10-12 λεπτά).
  3. Μόλις είναι έτοιμα και τα δύο υλικά και αφού έχουν κρυώσει τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το Spicemix del mondo Yedi Baharat, τις σταφίδες( αφού τις έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ για μια ώρα περίπου), το ξύσμα από το πορτοκάλι, την πάστα σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  5. Για το Dressing:
    1. Tοποθετούμε την κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πέρλες μύρτιλο μαζί με λίγο από τον χυμό του βάζου.
    2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  6. Σερβίρουμε την σαλάτα σε ίσιο πιάτο σε κυκλικό σχήμα. Τοποθετούμε στο κέντρο το dressing και στολίζουμε το πιάτο μας με το ζελέ κόκκινου κρασιού και το Balsamic Parpaccio Lampone

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: