Κατηγορία: Κυρίως πιάτο
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 Καρέ από αρνάκι γάλακτος
- 600 γρ. Καρότα baby
- 400 γρ. Παντζάρια baby
- 230 γρ. Γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια
- 300 γρ. Farro (NEW)
- 80 γρ. Spicemix del mondo Piri-piri
- 30 γρ. Spicemix del mondo Lhatria fasia
- 15 γρ. Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών (NEW)
- 100 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
- 15 γρ. Πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
- 200 γρ. Lemon – coriander sauce (NEW)
- 200 γρ. Creamy Cajun sauce (NEW)
- 100 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά
Εκτέλεση:
- Αλατο-πιπερώνουμε τα καρέ.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου και σοτάρουμε τα καρέ από όλες τις πλευρές.
- Έπειτα, τοποθετούμε τα καρέ σε ένα ταψί.
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το spice mix del mondo Piri-piri, το χώμα μαύρης ελιάς, τη φρυγανιά, τη καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, το απλώνουμε πάνω από τα καρέ.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά ανάλογα με τον βαθμό ψησίματος που θέλουμε (ιδανικά medium well)
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε λίγο κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου και σοτάρουμε τα baby λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το spice mix del mondo Lathria fasia και την σάλτσα lemon – coriander.
- Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι έτσι ώστε να γλασάρουμε τα λαχανικά.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το farro και το βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Σουρώνουμε το farro και σε ένα μπολ το αλατίζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από το spice mix del mondo Lathria fasia και την σάλτσα lemon – coriander.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

