Συνταγές Magna Carta

Fideuà

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 400 γρ. Χταπόδι
  2. 300 γρ. Fedelini με αυγό (κοντός φιδές)
  3. 80 γρ. Bisque
  4. 160 γρ. Seafood sauce (red)
  5. 20 γρ. Gomasio θαλασσινών
  6. 100 γρ. Αγκινάρες με βλαστό
  7. 50 γρ. Nduja
  8. 20 γρ. Τραγανό ρεβύθι
  9. 120 γρ. Spice oil κύμινο – ρίγανη
  10. 20 γρ. Spicemix del mondo Flamenco (Mediterranean, Spain)

Εκτέλεση:

  1. Για το χταπόδι:
    1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το χταπόδι αφού το μαρινάρουμε με το spice oil κύμινο-ρίγανη και το spicemix del mondo flamenco.
    2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
  2. Για το fedelini:
    1. Τοποθετούμε το σκεύος της παέγιας πάνω στο μάτι και σωτάρουμε για λίγο το fedelini μαζί με την nduja.
    2. Έπειτα, προσθέτουμε τη bisque και τη seafood sauce και ανακατεύουμε.
    3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό νερό σε δόσεις, δοκιμάζοντας συνεχώς για να ελέγχουμε το βράσιμο του ζυμαρικού.
    4. Μόλις το fedelini βρίσκεται 3-4 λεπτά πριν το τελικό του βράσιμο, τοποθετούμε πάνω του το μαγειρεμένο χταπόδι, τις αγκινάρες και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 8-10 λεπτά έτσι ώστε να πιάσει μια λεπτή κρούστα το fedelini.
  3. Τέλος, σερβίρουμε με τραγανό ρεβύθι και gomasio θαλασσινών.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: