Συνταγές Magna Carta

Green Easter

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά (10 ώρες για το ψήσιμο) & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 45 γρ. Πέστο αγριομάραθου
  2. 45 γρ. Μαρινάτα mint & rosemary
  3. 100 γρ. Friarielli
  4. 12 γρ. Orecchiette
  5. 15 γρ. Burgundy (Mediterranean, France)
  6. 5 γρ. Season pepper φύκια – λεβάντα
  7. 10 γρ. Τραγανός αρακάς (freeze-drying)
  8. 20 γρ. Aγκιναράκι rustico
  9. 25 γρ. Crumble θυμάρι – μέλι
  10. 40 γρ. Κρέμα τσουκνίδας
  11. 100 γρ. Μαρμελάδα μαύρου σκόρδου
  12. 100 γρ. Σάλτσα για pulled pork
  13. 20 γρ. Crumble μαύρου σκόρδου
  14. 15 γρ. Λάδι από ήμερη κάνναβη
  15. 1 τμχ Σελινόριζα
  16. 1 τμχ Πράσο
  17. Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα κι έπειτα την καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, λάδι κάνναβης και το καρύκευμα Βουργουνδίας.
  2. Την τοποθετούμε σ’ ένα ταψι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 ώρες και 20 λεπτά περίπου.
  3. Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαρμελάδα μαύρου σκόρδου και τη σάλτσα pulled pork και αναμειγνύουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε το γλάσο με το οποίο αλοίφουμε τη σελινόριζα ανά τακτά διαστήματα έτσι ώστε να μελώσει εξωτερικά.
  4. Σ’ ένα σκεύος τοποθετούμε τη μαρινάτα mint & rosemary, την κρέμα τσουκνίδας και το πέστο αγριομάραθου και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά orecchiette και τα βράζουμε για 7 λεπτά περίπου.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αναμειγνύουμε με το μείγμα mint & rosemary, κρέμα τσουκνίδα και πέστο αγριομάραθου.
  7. Μόλις η σελινόριζα είναι έτοιμη, κάνουμε μια τομή στο επάνω μέρος, τοποθετούμε μέσα της το πράσο και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε γαρνίροντας με friarielli, crumble μαύρου σκόρδου, τραγανό αρακά, crumble θυμάρι-μέλι και αγκιναράκι rustico.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags:

Βρείτε μας στο

Hall:2, Stand: E22

FOODEXPO 2024 SYMMETEXOUME