Συνταγές Magna Carta

Hummus di mare

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 4 μεγάλα Πλοκάμια χταποδιού
  2. 120 γρ. Μαρινάτα Japanese Flower 
  3. 90 ml Σιρόπι σταφυλιού 
  4. 60 ml Ξύδι Pedro Ximenez 
  5. 250 γρ. Χούμους
  6. 100 γρ. Ρεβύθια (έτοιμα προς χρήση)
  7. 40 γρ. Ηummus di mare (αντζούγια, φουντούκι)
  8. 20 ml Λάδι από φουντούκι
  9. 45 γρ. Spicemix del mondo Medina
  10. 20 ml Φυσικός χυμός λεμονιού 100%
  11. Πούδρα από μαρούλι της θάλασσας
  12. Αλάτι, Πιπέρι, Ζάχαρη, Ηλιέλαιο

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα πλοκάμια από το χταπόδι μαζί με τη μαρινάτα Japanese flower και σε χαμηλή φωτιά τα μαγειρεύουμε για μιάμιση με δυο ώρες περίπου. 
  2. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το σιρόπι σταφυλιού και το ξύδι Pedro Ximenez και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να δένουν και να δημιουργείται ένα παχύρρευστο γλάσο. Με αυτό γλασάρουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι όταν είναι έτοιμα.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χούμους, το hummus di mare (αντζούγια φουντούκι), το spicemix del mondo Medina, το φυσικό χυμό λεμονιού, το λάδι από φουντούκι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα.
  4. Για τα ρεβύθια τουρσί:
    1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 30 ml Pedro Χimenez, 30 ml σιρόπι σταφυλιού, αλάτι και λίγο ζάχαρη.
    2. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μισά βρασμένα ρεβύθια και σβήνουμε την φωτιά.
    3. Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Για τα τηγανητά ρεβύθια:
    1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα βρασμένα ρεβύθια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
    2. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: