Κατηγορία: Ζεστό ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 μικρά Κουνουπίδια
- 200γρ. Ταχίνι
- 120γρ. Γάλα καρύδας
- 10ml. Φυσικό χυμό λεμόνι
- 5γρ. Sumac
- 40γρ Season pepper Harissa
- 80γρ. Σάλτσα chimichurri (πράσινη)
- 80γρ. Σάλτσα chimichurri (κόκκινη)
- 60γρ. Crumble Θυμάρι-μέλι
- 20γρ. Αλάτι Viking καπνιστό
- Μείγμα λουλουδιών
- 30ml. Σιρόπι σταφύλι
- 100γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα κουνουπίδια και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα μαρινάρουμε με την σάλτσα chimichuri (κόκκινη) και το season pepper harissa, αλατίζουμε με το Viking καπνιστό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
- Για την σάλτσα ταχίνι: Σε ένα mixer προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού, το ταχίνι, το φυσικό χυμό λεμόνι, το γάλα καρύδας το σιρόπι σταφυλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
- Μόλις βγάλουμε τα κουνουπίδια από τον φούρνο τα καρυκεύουμε με sumac, την σάλτσα ταχίνι, τη σάλτσα chimichurri (πράσινη), το crumble Θυμάρι-μέλι και το μείγμα λουλουδιών και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

