Συνταγές Magna Carta

Η κράμβη των αμνών

Κατηγορία: Ζεστό ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 4 μικρά Κουνουπίδια
  2. 200γρ. Ταχίνι
  3. 120γρ. Γάλα καρύδας
  4. 10ml. Φυσικό χυμό λεμόνι 
  5. 5γρ. Sumac 
  6. 40γρ Season pepper Harissa
  7. 80γρ. Σάλτσα chimichurri (πράσινη)
  8. 80γρ. Σάλτσα chimichurri (κόκκινη)
  9. 60γρ. Crumble Θυμάρι-μέλι
  10. 20γρ. Αλάτι Viking καπνιστό
  11. Μείγμα λουλουδιών
  12. 30ml. Σιρόπι σταφύλι 
  13. 100γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα κουνουπίδια και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
  2. Τα μαρινάρουμε με την σάλτσα chimichuri (κόκκινη) και το season pepper harissa, αλατίζουμε με το Viking καπνιστό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
  3. Για την σάλτσα ταχίνι: Σε ένα mixer προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού, το ταχίνι, το φυσικό χυμό λεμόνι, το γάλα καρύδας το σιρόπι σταφυλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
  4. Μόλις βγάλουμε τα κουνουπίδια από τον φούρνο τα καρυκεύουμε με sumac, την σάλτσα ταχίνι, τη σάλτσα chimichurri (πράσινη), το crumble Θυμάρι-μέλι και το μείγμα λουλουδιών και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: