Κατηγορία: Κρύο ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 350 γρ. Ψίχα καβουριού
- Φύλλα από ένα baby gem
- 100 γρ. Σέλερι ψιλοκομμένο
- 50 ml. Ελαιόλαδο
- 20 ml. Χυμό lime
- 120 γρ. Σάλτσα Tartar
- 30 γρ. Ξύδι πράσινο μήλο-μέλι
- 5 γρ. Timur berry
- 5 γρ. Fleur de sel με βανίλια
- 80 γρ. Ημίλιαστα τοματίνια
- 35 γρ. Spice mix Tex Mex
- 20 γρ. Σουσάμι με wasabi
- 25 γρ. Spice mix del mondo Mediterrane
- Τριμμένο πάγο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τη σάλτσα tartar και το ξύδι πράσινο μήλο-μέλι, ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό lime.
- Σε μια δεύτερη μπασίνα τοποθετούμε την ψίχα Καβουριού, τα ημίλιαστα τοματίνια, το spice mix del mondo mediterrane, το ψιλοκομμένο σέλερι και fleur de sel με βανίλια. Tέλος, προσθέτουμε το timur berry αφού πρώτα το έχουμε καβουρδίσει για ένα λεπτό σε καυτό τηγάνι.
- Ενώνουμε τα υλικά από τις δύο μπασίνες και γεμίζουμε τα φύλλα από το baby gem. Τέλος, καρυκεύουμε με Tex-Mex και σουσάμι με wasabi.
- Σερβίρουμε σε μπολ με τριμμένο πάγο.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.