Ιανουάριος 2022

In the forest

Mafaldine με σάλτσα μανιταριών, καραμελωμένα μανιτάρια και crumble από ψίχουλα ψωμιού με βούτυρο τρούφας

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon30m
εκτελεσηdot icon45m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για τα καραμελωμένα μανιτάρια
1
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε τα φρέσκα μανιτάρια κ τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
2
Έπειτα, προσθέτουμε το Aceto balsamico με τρούφα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
3
Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μανιτάρια.
4
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
Για το crumble από ψίχουλα ψωμιού
1
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο τρούφας και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα ψίχουλα ψωμιού και το πανάρισμα Mozaic μέχρι να γίνει ένα τραγανό crumble ψωμιού.
Για τα ζυμαρικά
1
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Έπειτα, αφαιρούμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε την φωτιά για να βράσει το νερό που έχει πάρει χρώμα και γεύση από τα μανιτάρια.
3
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 περίπου λεπτά.
4
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε τη σάλτσα μανιταριών, τα μανιτάρια Famigliola τα αφυδατωμένα μανιτάρια και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
5
Μαγειρεύουμε την σάλτσα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα.
6
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας ακόμη και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει.
7
Διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε season pepper μανιτάρια και φρέσκο θυμάρι.
Για το σερβίρισμα
1
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα μανιτάρια και το crumble από ψίχουλα ψωμιού.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE