Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. Mafaldine
- 180 γρ. Σάλτσα μανιταριών
- 200 γρ. Πανάρισμα Mozaic
- 40 γρ. Βούτυρο τρούφας
- 150 γρ. Μανιτάρια Famigliola
- 40 ml. Aceto balsamico με τρούφα
- 80 γρ. Μείγμα μανιταριών
- 200 γρ. Φρέσκα μανιτάρια
- 100 γρ. Ψίχουλα ψωμιού
- Season pepper άγρια μανιτάρια
- Αλάτι μπλε Περσίας
- Φρέσκο θυμάρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
Για τα καραμελωμένα μανιτάρια:
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε τα φρέσκα μανιτάρια κ τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το Aceto balsamico με τρούφα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
- μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μανιτάρια.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
Για το crumble από ψίχουλα ψωμιού:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο τρούφας και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα ψίχουλα ψωμιού και το πανάρισμα Mozaic μέχρι να γίνει ένα τραγανό crumble ψωμιού.
Για τα ζυμαρικά:
- Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, αφαιρούμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε την φωτιά για να βράσει το νερό που έχει πάρει χρώμα και γεύση από τα μανιτάρια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 περίπου λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε τη σάλτσα μανιταριών, τα μανιτάρια Famigliola τα αφυδατωμένα μανιτάρια και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
- Μαγειρεύουμε την σάλτσα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας ακόμη και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε season pepper μανιτάρια και φρέσκο θυμάρι.
Για το σερβίρισμα:
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα μανιτάρια και το crumble από ψίχουλα ψωμιού.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.