Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. Μπακαλιάρος σε φιλέτα
- 200 γρ. Lemongrass noodles
- 65 γρ. Ταϊλανδέζικη πάστα πράσινου κάρυ
- 10 γρ. Σουσάμι με umeboshi
- 60 γρ. Κρέμα pistachio
- 5 γρ. Verbena (Asia, Vietnam)
- 30 γρ. Indonesia (Asia, Indonesia)
- 150 γρ. Πατάτες
- 100 γρ. Κρεμμύδι
- 20 γρ. Λεμονόχορτο
- 20 γρ. Τζίντζερ
- 120 ml Χυμός lime
- 600 γρ. Γάλα καρύδας
- Τσίλι σε ίνες
- Σησαμέλαιο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το τζίντζερ και το λεμονόχορτο για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πράσινο κάρυ και το μείγμα Indonesia και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα pistachio και το χυμό lime και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα μιας βελουτέ σούπας.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα noodles και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
- Μαρινάρουμε τα noodles με λίγο lime, αλάτι και σησαμέλαιο και το σουσάμι με umeboshi ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από τη μια πλευρά και σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι για περίπου 4 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, προσθέτουμε αλάτι, verbena berry και σουσάμι με umeboshi.
- Σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο κυκλικά τα noodles, στη μέση το πράσινο κάρυ και στη μια άκρη το φιλέτο μπακαλιάρου.
- Γαρνίρουμε με τσίλι σε ίνες και απολαμβάνουμε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.