Συνταγές Magna Carta

Indo-nest

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 500 γρ. Μπακαλιάρος σε φιλέτα
  2. 200 γρ. Lemongrass noodles
  3. 65 γρ. Ταϊλανδέζικη πάστα πράσινου κάρυ
  4. 10 γρ. Σουσάμι με umeboshi
  5. 60 γρ. Κρέμα pistachio
  6. 5 γρ. Verbena (Asia, Vietnam)
  7. 30 γρ. Indonesia (Asia, Indonesia)
  8. 150 γρ. Πατάτες
  9. 100 γρ. Κρεμμύδι
  10. 20 γρ. Λεμονόχορτο
  11. 20 γρ. Τζίντζερ
  12. 120 ml Χυμός lime
  13. 600 γρ. Γάλα καρύδας
  14. Τσίλι σε ίνες
  15. Σησαμέλαιο
  16. Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το τζίντζερ και το λεμονόχορτο για περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το πράσινο κάρυ και το μείγμα Indonesia και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα pistachio και το χυμό lime και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα μιας βελουτέ σούπας.
  5. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα noodles και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
  6. Μαρινάρουμε τα noodles με λίγο lime, αλάτι και σησαμέλαιο και το σουσάμι με umeboshi ανάλογα με την προτίμησή μας.
  7. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από τη μια πλευρά και σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι για περίπου 4 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, προσθέτουμε αλάτι, verbena berry και σουσάμι με umeboshi.
  9. Σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο κυκλικά τα noodles, στη μέση το πράσινο κάρυ και στη μια άκρη το φιλέτο μπακαλιάρου.
  10. Γαρνίρουμε με τσίλι σε ίνες και απολαμβάνουμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: