Συνταγές Magna Carta

Lady in red

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Χρόνος προετοιμασίας: 12ώρες λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 120 γρ. Κρέμα μαντολάτο
  2. 400 γρ. Λευκή σοκολάτα
  3. 120 γρ. Τυρί κρέμα
  4. 200 ml. Κρέμα γάλακτος 
  5. 2 Ζελατίνες 
  6. 40 γρ Soft strawberry chunks 
  7. 120 ml. Ξύδι φράουλα
  8. 40 γρ. Crumble κόκκινα φρούτα 
  9. 60 γρ. Φεγεντίνη
  10. 25 γρ. Anticrystalisation sorbet
  11. 500 γρ. Φρέσκες φράουλες
  12. 5 γρ. Xanthan gum
  13. 100 ml. Νερό
  14. 50 γρ. Ζαχαρη 

Εκτέλεση:

  1. Σε Για το σορμπέ φράουλα:
    • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τις φράουλες με την ζάχαρη και το νερό μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως,
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε το anticrystalisation sorbet και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
    • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. 
  2. Για την κρέμα λευκής σοκολάτας με κρέμα μαντολάτου:
    • Σε μπέν – μαρί τοποθετούμε την λευκή σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος,
    • Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την κρέμα μαντολάτο και ανακατεύουμε.
    • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
  3. Για την παχύρευστη σάλτσα  από ξύδι φράουλας:
    • Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το ξύδι φράουλα και τη Xanthan.
    • Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και τοποθετούμε το μείγμα σε όμοια σκουίζερ. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. 
  4. Σερβίρουμε το επιδόρπιο μας γαρνίροντας με τη φεγεντίνη, το crumble κόκκινα φρούτα και τα soft strawberry chunks.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT & DIPNOCERMICS για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: