Συνταγές Magna Carta

Μαγεμένο Δάσος

Κατηγορία: Γλυκό

Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

Εκτέλεση:

  1. Για το εικονικό μανιτάρι:
    • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 500 gr απο την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια προσθέτουμε 20 gr απο την ζελατίνη, αφού προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε χλυαρό νερό για μερικά λεπτά.
    • Έπειτα προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και την κρέμα πορτσίνι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ μεχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
    • Τοποθετουμε το μείγμα σε μια κανάτα και στην συνέχεια γεμίζουμε το σλιπαντ με σχήμα μανιταριού. Τοποθετουμε στο ψυγείο για 12 ώρες μέχρι να κρυώσει και να ενεργοποιηθεί η ζελατίνη.
  2. Για την κρέμα καφέ:
    • Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 800 ml γάλα και το ζεσταίνουμε μαζί με 120 gr ζάχαρη. Μουλιάζουμε 15 gr ζελατίνης σε χλυαρό νερό και στην συνέχεια την τοποθετούμε στο μείγμα μαζί με την κουβερτούρα γάλακτος και την κρέμα καφέ.
    • Χτυπάμε μέ ενα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα.
    • Τοποθετούμε σε ένα σκεύος, αφήνουμε στο ψυγείο για 6 έως 12 ώρες μέχρι να σφίξει και στην συνέχεια χτυπάμε με ένα φουέ το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  3. Για το sponge cake:
    • Λιώνουμε 80 gr βούτυρο. Σε μια μπασινα χτυπάμε τα αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε 90 gr ζάχαρη.
    • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως και προσθέτουμε το λιωμενο βούτυρο.
    • Τοποθετουμε το μείγμα σε σιφον και προσθέτουμε δύο αμπούλες. Bάζουμε λίγο από το μείγμα σε χάρτινο ποτηράκι και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε από το ποτηράκι και κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Για τις τραγανές μορχέλες:
    • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 500 ml νερό και 500 gr ζάχαρη και βράζουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
    • Aφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις μορχέλες να ενυδατωθούν στο σιρόπι για περίπου 1-2 ώρες. Στην συνέχεια αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν καλά μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμη. Τελος τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
  5. Για το στήσιμο:
    • Σερβίρουμε το crunch μαύρης σοκολάτας με εσπρέσο στον πάτο από το κάθε πιάτο, τοποθετούμε επάνω τα εικονικά μανιτάρια, τα πουδραρουμε με λίγη απο την πούδρα πορτσινι και τέλος διακοσμούμε με dots από την κρέμα σοκολάτας – καφέ, τις τραγανές μορχέλες, το sponge cake καθώς και τα φρέσκα βατόμουρα και απολαμβάνουμε. 

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Kitchandbar.skg και Dipno Ceramics για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: