Κατηγορία: Ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 τμχ Λαχανίδα μεσαίου μεγέθους
- 160 γρ. Crumble Caesar
- 30 γρ. Seaweed bacon
- 30 γρ. Αντζούγιες
- 15 ml Γάρος από αντζούγιες
- 50 γρ. Μουστάρδα Dijon
- 100 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
- 400 γρ. Μαγιονέζα
- 25 γρ. Τραγανό ρύζι με σκόρδο
- 15 γρ. Πούδρα σκόρδου
- 30 γρ. Αλάτι Viking καπνιστό
- 100 γρ. Σινάπι κίτρινο
- 20 ml Φυσικό χυμό λεμόνι
- 25 ml Σάλτσα Worcester
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 100 γρ. Αλάτι
- 100 ml Λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 100 ml Νερό
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη λαχανιδα στα 4, την αλατίζουμε καλά και την ψήνουμε στο grill σε μέτρια θερμοκρασία για 12 λεπτά.
- Για το Caesar’s dressing:
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τις αντζούγιες, το γάρο αντζούγιας, τη μουστάρδα Dijon, την κρέμα παρμεζάνας, την πούδρα σκόρδου, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcester, τη μαγιονέζα και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Για το σιναπόσπορο τουρσί:
- Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το νερό, και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.
- Βράζουμε το σιναπόσπορο για περίπου 15 λεπτά και τοποθετούμε μέσα στο κατσαρολάκι.
- Τηγανίζουμε το seaweed bacon στη φριτέζα μέχρι να πάρει ωραίο χρωμα και να γίνει τραγανό.
- Σερβίρουμε τη λαχανίδα στο πιάτο, δίπλα προσθέτουμε το Caesar’s dressing, το σιναπόσπορο τουρσί και το τραγανό ρύζι, το crumble Caesar και το seaweed bacon.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.